Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pigmentové skvrny / foto: shutterstock

Zatočte s pigmentovými skvrnami čistě přírodní cestou

Pigmentové skvrny nám může způsobit například snížená funkce jater, hormonální změny, ale také samozřejmě nadměrné slunění a nedostatečná ochrana proti slunečnímu záření.

Boj s pigmentovými skvrnami

Blížící se podzim je správná doba na to, kdy se můžeme pokusit pigmentové skvrny odstranit nebo alespoň zmírnit jejich intenzitu. Pro boj s pigmentovými skvrnami lze samozřejmě použít klasické produkty z lékárny či drogerie, jako jsou bělící krémy, bělící séra nebo chemické peelingy. Proč ale nejdříve nevyzkoušet přírodní cestu?

Péče o pleť

Zkuste staré dobré babské rady v rámci přírodní cesty

Pro zesvětlení pigmentových skvrn je účinná kyselina octová. Tuto kyselinu najdete v jablečném octu. Použití je jednoduché, pouze smícháte jeden díl octa a jeden díl vody, nanesete na skvrny a po třech minutách opláchnete vlažnou vodou. Můžete aplikovat dvakrát denně do té doby, dokud nebudete s výsledkem dostatečně spokojeni.

Dále si můžete vyrobit masku ze šťávy z citronu, medu a jogurtu. Jednu lžičku citrónové šťávy smíchejte se lžičkou medu a vmíchejte do bílého jogurtu. Směs aplikujte na obličej jako masku a nechte působit 15 minut. Poté opláchněte.

Také gel z Aloe vera má velmi příznivý účinek na pigmentové skvrny. Dužina této rostliny obsahuje aloin, který právě dokáže zesvětlit pigmentové skvrny. Stačí před spaním na postižená místa čistý gel z Aloe vera aplikovat a ráno opláchnout teplou vodou. Aplikuje se denně do dosažení kýženého výsledku.

Pro zesvětlení pigmentových skvrn můžete využít rovněž zelený čaj. Tento čaj obsahuje polyfenolické sloučeniny, které se podílí na zesvětlení a odstranění skvrn. Lístky zeleného čaje zalijte vroucí vodou a nechte několik minut louhovat. Poté slijte a lístky přikládejte na skvrny. Aplikujte dvakrát denně po dobu několika minut.

Využít lze také červená cibule, extrakt ze sóji, podmáslí, okurku či kořen libečku nebo éterické oleje ze šalvěje, levandule či růže nebo geránia. 

Pleťová maska

Nezapomínejte na vitamíny

Pro zesvětlení či odstranění pigmentových skvrn je rovněž velmi důležitý správný přísun vitamínů do těla. Vitamín C je antioxidant a reguluje tvorbu melaninu, který stojí za vznikem pigmentových skvrn. Dále je vhodné zvýšit přísun vitamínů E a B3. 
Samozřejmě je lepší vzniku pigmentových skvrn předcházet správnou péčí a ochranou pokožky. Pokud však se už nějaké nevzhledné skvrnky objeví, vyzkoušejte nejprve něco z přírody, než poběžíte do drogerie.


Zdroj: 

https://www.lekarna.cz/clanek/pigmentove-skvrny/https://www.idnes.cz/jenprozeny/krasa-moda/jak-se-zbavit-pigmentovych-skvrh.A191009_151747_jpz-krasa-moda_pet

Zatočte s pigmentovými skvrnami čistě přírodní cestou

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!