Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Práce z domu / foto: shutterstock

Chyby, které děláme při sedavém zaměstnání

Pro mnohé je výhodou, pokud mají sedavé zaměstnání, které mohou vykonávat v kanceláři, nebo dokonce doma. Pozor však na zlozvyky, které mají negativní vliv na naše zdraví.

Nemusíme dojíždět do práce a ušetříme i peníze za dopravu. Musíme se ale naučit správný režim, který bychom při práci na homeoffice měli dodržovat. Při takové sedavé práci si totiž vytváříme různé zlozvyky, které vůbec neprospívají našemu zdraví. Mohou nám způsobit mnohdy akutní bolesti, pokud je děláme opakovaně. Jaké jsou ty nejčastější?

Bolest zad
Bolest zad – Zdroj: Shutterstock.com

Hrbíme se

Známe to asi všichni. Buď nemáme dostatek prostoru na práci, nebo jsme si zvolili špatnou výšku stolu či židle a hrbíme se. Zrovna tohle je jeden z nejčastějších zlozvyků, při kterém nás mohou šíleně začít bolet záda. Aby bolest zad ustoupila, je dobré si zvolit k práci vhodný stůl i židli. Také výše monitoru a vzdálenost klávesnice by měla být nastavena správně a měli bychom správně sedět. Jedině tak se bolesti můžeme zbavit.

Práce na gauči 

Když se řekne práce na homeoffice, každý zaplesá nadšením a představí si gauč. Pracovat z gauče je ale opravdu naprostý nesmysl. Je to jen další zátěž pro vaše záda, protože na gauči nesedíte vyrovnaně, a tím se vám opět hrbí záda, což je špatně.

Práce z gauče
Práce z gauče – Zdroj: Shutterstock.com

Práce bez přestávky

Většinou jsme zvyklí dívat se zarytě do monitoru několik hodin a při práci si nedat přestávku. Tohle je ale opravdu jedna z největších chyb, jakou můžete kdy udělat. Namáháte tím hodně svoje oči. A kromě toho, že budete unavení, protože se díváte několik hodin do počítače a světlo z něj vám způsobuje únavu, prakticky stoprocentně se vám zrak může postupem času rapidně zhoršit. Je dobré to nepodceňovat. A když už máte zaměstnání, které vyžaduje více času u počítače (jako například IT), kupte si brýle proti modrému světlu. Zabrání únavě a zhoršení zraku.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/nohy-krizem-obed-u-pocitace-hlava-na-zelvu-chyby-pri-sedavem-zamestnani-z-nichz-vas-boli-zada-78938

Chyby, které děláme při sedavém zaměstnání

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!