Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

K moři bez plavek? Nejlepší nudistické destinace na světě!

Nedovedete si představit dovolenou bez návštěvy nudistické pláže? Někteří turisté nudistické pláže přímo vyhledávají. Ve světě však existují letoviska, která jsou nudismem neboli naturismem přímo proslulá.

Pokud patříte mezi turisty-naturisty, podívejte se určitě do Karibiku, na Kanárské ostrovy. A vůbec nejslavnější nudistické letovisko najdete na Bali.

Naturismus se dnes stává takřka životním stylem. Pryč jsou dávno časy, kdy měl nudismus jen málo příznivců a takřka žádné pochopení společnosti. Dnes se již nemusíte prodírat hustými lesíky cestou na tajnou nudistickou pláž. Luxusní nudistické resorty dnes najdeme celkem běžně po celém světě, je jich více než 270. A které jsou ty nejlepší?

magazin.cz

 

Nudisté jsou doslova rozmazlováni v destinaci známé pod názvem Ayana Resort, kterou najdeme na Bali. Zde si můžete užívat lenošení v luxusním bazénu, ze kterého voda pozvolna přetéká do moře. K tomu si klidně objednáte ovocný koktejl podle vaší chuti. U toho všeho nemusíte mít plavky.

Nejoblíbenějšími mexickými naturistickými  resorty jsou Hidden Beach Resort a Kantenah Bay Maya Resort. K Mexiku patří velmi mělké moře, písečné pláže, množství historických památek a mnoho turistických destinací s bazény, luxusními restauracemi a často třeba i fitness centry. To všechno nabízejí i nudistické resorty. Ty se navíc nacházejí stranou od často povrchních, hlučných a rozhazovačných Američanů.

 

magazin.cz

 

Nejpříjemněji se prý cítí nudisté v Chorvatsku. Skoro na každém chorvatském ostrůvku najdete alespoň jednu oficiální nudistickou pláž. Kromě nich je v zemi celá řada tzv. soukromých zátok, kde si můžete užívat koupání v moři i opalování bez plavek. V Chorvatsku se také můžete setkat s několika lodními společnostmi, které poskytují plavby po pobřeží určené speciálně pro nudisty. Společnosti nabízejí buď plavbu parníkem pro velké skupiny osob, nebo vám propůjčí jachtu, kde budete mít soukromí. Záleží tedy jen a jen na každém z vás, jakou variantu plavby zvolíte.

Naturistickou zajímavost najdete ve státě Černá hora. Jedná se o malý ostrůvek s názvem Ada Bojana, který se nachází ve vzdálenosti asi 15 kilometrů od města Ulcinj. Na ostrově Ada Bojana (který pokrývá plochu zhruba 500 hektarů) se můžete procházet zcela nazí po mělké písečné pláži, a pláží tohoto typu najdete na Jadranu jenom málo. Pláž na ostrůvku Ada Bojana měří na délku několik kilometrů. V horkých letních dnech se můžete zchladit v říčce s názvem Bojana, podle které dostal ostrov své pojmenování.

Rájem nudistů je Svatý Martin, malý ostrůvek ležící v Karibském moři východním směrem od Dominikánské republiky. Tento ostrov spravují dvě země, a to Francie a Nizozemí. Na východním pobřeží najdeme středisko pro příznivce nudismu s názvem Club Orient, které v nedávné době prošlo rozsáhlou rekonstrukcí. Nudisté se zde mohou koupat v čisté vodě, která je po celý rok teplejší než 25 stupňů. V moři je také možné pozorovat spoustu pestrobarevných malých rybiček.

 

magazin.cz

 

Kolébkou nudismu je Francie. Po dlouhou dobu bylo středisko Cap d’Agde tou největší a hlavní nudistickou destinací na světě. Naturistické středisko leží na pobřeží Středozemního moře poblíž francouzského městečka Sete. Rozléhá se na ploše 120 hektarů, nudisté zde mají k dispozici 2,4 kilometrů dlouhou nuda pláž.

Na nudisty také často narazíte na Kanárských ostrovech v Atlantiku. Najdete tu spoustu přepychových hotelů určených přímo pro turisty – nudisty. Pokud se v takovém podniku ubytujete, nemusíte si s sebou vozit mnoho oblečení. Na Kanárských ostrovech je však také velké množství malých opuštěných pláží a zastrčených zátok, kde se to nudisty jen hemží.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!