Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
obytné vozy a karavany ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Poznejte kouzlo cestování obytným vozem

Přemýšlíte, kam vyrazíte příště na dovolenou? A co takhle neřešit teď cílovou destinaci, ale zaměřit se na dopravní prostředek. Své kouzlo má cestování obytným vozem. Láká vás? Pojďme si přiblížit jeho výhody.

Proč cestovat obytným vozem?

Hodně z těch, kteří poznali cestování obytným vozem, už nechce cestovat jinak. Proč? Lidé si nejvíce pochvalují svobodu. Je jen na vás, kam zamíříte, jak dlouho budete na cestách, a jestli změníte směr své jízdy kvůli momentální náladě a chuti poznat něco jiného, ale třeba také kvůli počasí.

Ano, i u cesty autem rozhodujete kam a kdy pojedete, ale chcete-li být delší dobu na cestách, musíte řešit ubytování a další náležitosti. V obytném autě nejste závislí na tom, jestli „potkáte“ na svých cestách vyhovující ubytování mající volné místo.

A když nebudete chtít, nebudete muset řešit ani restauraci. Prostě si ve své kuchyňce ukuchtíte to, na co zrovna máte chuť. Nejenže víte, z čeho vaříte, ale také ušetříte, což zvlášť v cizině může být znamenat skutečně značnou úsporu. A máte hned více finančních prostředků na vaše cesty.

Určitě oceníte i to, že nebudete muset nic zařizovat dopředu - zamlouvat hotel, vybírat předem termín atd. Zkrátka až vám to vyjde, sednete do „obytňáku“ a pojede. A když se vám v nějaké destinaci bude líbit, proč tam nestrávit místo plánovaného dne třeba tři dny.

Tyto "cesty" si oblíbí také ti, kteří nechtějí poznávat přímo turistické resorty. Raději byste viděli, jak se žije lidem v dané oblasti? Můžete se jim více přiblížit.

A našli bychom i další výhody takto pojaté dovolené.

Jaký je rozdíl mezi obytným vozem a karavanem

Když se řekne obytný vůz, možná se vám také vybaví slovo „karavan“. Nejde však o synonyma, i když společné vlastnosti oba objekty mají.

Hlavním rozdílem je, že karavan je obytný přívěs. To znamená, že se připojí za automobil, a když ho nepotřebujete, odpojíte ho. Používá se hlavně, pokud se rozhodnete stát na jednom místě delší dobu.

Je třeba počítat s tím, že se s ním hůře manipuluje. Právě proto bývá u mnoha cestovatelů oblíbenější druhý uvedený objekt představující automobil a obytný prostor zároveň. Kromě lepší manipulace nabízí další výhody. Snad jedinou větší nevýhodou oproti karavanu je vyšší pořizovací cena.

Nemáte obytný vůz? Půjčte si ho

Zaujal vás dopravní prostředek a příbytek v jednom, ale nemáte ho a nechcete si ho pořizovat. Je pravdou, že jeho cena není nejnižší, a pokud si ani nejste jisti, zda vám tento typ cestování „sedne“, je lepší si to nejdříve zkusit. To vám umožní půjčovna obytných vozů a karavanů Hykro.

Krom půjčování obytňáků se soustředí rovněž na jejich prodej (nových i použitých), servis i příslušenství pro obytná auta (pohony pro karavany, kempový nábytek, přenosná WC, stany ke karavanům, střední klimatizace, čistící chemie, koberce, couvací kamery atd.).

A co vy? Necháte se zlákat větší svobodou na cestách a dalšími výhodami "obytňáku"?

 

K tomuto článku není otevřena diskuze