Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Odpočívejte na letišti jako larvy

Znají to především notoričtí cestovatelé, ať už dobrodruzi či podnikatelé. Dlouhé lety s několika přestupy nejsou ničím příjemným, než se člověk dokodrcá za pár desítek hodin do cílové destinace, může být pěkně rozlámaný.

Odpočinek na letišti
Světová letiště se tento problém snaží řešit a například na londýnském Gatwicku si můžete pronajmout menší místnost s postelí, kde si pár hodin odpočinete. Ovšem tyto takzvané Yotely si lze vzít minimálně na čtyři hodiny. Ale co když má cestovatel času méně, a přesto chce strávit pár chvil v klidu?

Společnost Nemoralex nyní letištím hodlá nabízet speciální kokon, chcete-li zámotek, ve kterém je umístěno pohodlné sklápěcí křeslo a jenž je možné kompletně uzavřít. Utahaní turisté si tak odpočinou po vzoru larv ze zvířecí říše.

Prostor je sice poněkud stísněný, na spánek a základní úkony jako je vyřízení důležitých telefonátů apod. ale bohatě stačí. Uživatelé tu mají i malý stolek, na kterém mohou v případě potřeby pracovat. Nechybí ani televize s dotykovým displejem a hudební zařízení. Tedy veškerý potřebný komfort.

Žádný ruch
Příslušný personál, u kterého bude možné si tuhle „oázu klidu“ pronajmout už na třicet minut, bude půjčovat i notebooky, které se připojí k internetu přes vlastní wifi síť.

Důležité je, že kokony budou vyrobeny ze zvuk odstiňujícího materiálu, takže opravdu nezaregistrujete ten nepříjemný šum, který je vlastní všem letištím.

Před ulehnutím je dobré si nařídit budíka, abyste nepropásli svůj let.

Myslíte, že je to dobrý nápad? Využili byste to na svých cestách?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 47