Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Když adrenalin stříká i z uší

Školení bojových pilotů? Noční lov pavouků? Divoká zvěř i peřeje? Víme, kde ve světě můžete zažít parádní odvaz!

Top Gun na vlastní kůži

Za pouhých tisíc dolarů (základní kurs) plus cestovní výlohy se můžete dát zapsat na školení bojových pilotů v Air Combat USA v kalifornském Fullertonu. Jejich program je to nejbližší k skutečnému bojovému pilotnímu výcviku, co můžete absolvovat, aniž byste vstoupili do armády. A armáda by vás asi jen tak do stíhačky neposadila. Dokážete zamířit laserové dělo při přetížení několika G? Za pokus by to mohlo stát!

 
Peřeje nás nezastaví

Rovněž v Kalifornii, na úpatí „kouřových“ hor Smoky Mountains, bylo vybudováno tréninkové centrum. Tohle je ale určeno pro výcvik kajakářů na řece Nantahala. Naučí vás tu vše od umění jak vlézt do kajaku velikosti čajového šálku až po zvládnutí těch nejdivočejších manévrů. Můžete spát ve stanu nebo přilehlém hotelu, který je rovněž vedený centrem Nantahala Outdoor Center.

 
Vzhůru mezi orly

Pod dlouhým názvem Alpine Ascents International Patagonia Mountaineering School se skrývá škola, kde vás za deset dnů a 3500 dolarů naučí vylézt i na tu nejnáročnější horu. Chodí sem i zkušení horolezci, ale kurzy mohou navštěvovat naprostí začátečníci, jen se nebojte přiznat.

 

Z údolí Soler v Chile vás povedou po ledovcovém poli a naučí vás odhadnout nebezpečí, nejlepší trasu a spoustu jiných důležitých věcí, které se vám na horských hřebenech budou hodit. Úspěšné završení kurzu se oslavuje na ranči Lago Plomo, kde si vychutnáte zasloužené pohodlí měkkých postelí a připijete si lahodným chilským vínem. Přinejmenším už nikdy nebudete Čechům dělat ostudu ve Vysokých Tatrách.

 
Mezi vlnami a nebem

Slunce, moře, opálená štíhlá těla klouzající po vlnách... surfování je pro nás suchozemce zdánlivě nedostižným snem, ale sny jsou přeci od toho, abychom si je splnili. Pánové mají v této oblasti náskok a nějakou tu pláž a prkno si už seženou sami, ale dámy se často nechají odradit zdánlivě nepřekonatelnými překážkami.

 

Pro ně je v Mexiku Las Olas Surf Safari, škola surfingu spojená se spoustou vedlejších zábavných a relaxačních aktivit, jako masáže, jóga, latinskoamerické tance... Týden lekcí s ubytováním přijde přibližně na 2000 dolarů, obdivné pohledy ostatních surfařů jsou však k nezaplacení! 

 
Africká divočina

Stopování divoké zvěře, noční lov pavouků, rozpoznávání stop a nebezpečí - to vše vás čeká v Jižní Africe v soukromé přírodní rezervaci Phinda. Pobyt v jednom z šesti místních středisek spolu se službami průvodců sice vyjde dost draho, ale v zoo nikdy neuvidíte stádo antilop běžících buší!

 

Bush Skills Adventure vám poskytne zkušené stopaře a průvodce, díky nimž poznáte opravdovou africkou divočinu i s vůněmi a zvuky, které vám televize nikdy nezprostředkuje.

 
Ta pravá Amerika: ze sedla Harleye

Dalším z adrenalinových snů je bezpochyby rychlá jízda na silném stroji. Ale zvládnout takový stroj je dost náročné, proto je lepší se to nejprve pořádně naučit. A kde jinde než ve škole Harley Davidson v Yellowstonu, kde vám pro začátek svěří lehký Buell Blast a za 25 hodin (a 300 dolarů) vás naučí, jak stroj ovládnout a užívat si jízdu s větrem o závod!

 
Terén-neterén

Na dvou kolech můžete jezdit i s vlastním pohonem a horské kolo je ideální pro jakoukoli trasu. Ve Whistler´s Mountain Bike Park v Britské Kolumbii vás čeká 124 mil stezek, klikatících se po pobřeží, u strmějších je i lanovka.

 

Tady si zajezdíte jako nikde jinde na světě a potkáte tu spousty mladých nadšenců, se kterými můžete popíjet pivo a relaxovat zmožené zadnice v jacuzzi hotelu Adara, nemusíte ani moc umět anglicky, nadšení z jízdy je tu to hlavní.

Co byste si nejraději vyzkoušeli?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 46