Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kukuřičné bludiště / foto: shutterstock

Kdo nezabloudí v kukuřičném bludišti, ten se ani v Evropské unii neztratí

Léto je v plném proudu a my vám přinášíme inspiraci na letní zábavu. Ať už chcete podniknout něco s přáteli, připravit zábavu pro děti či vyrazit po práci s kolegy, zavítejte do jednoho z kukuřičných bludišť. Nebudete litovat!

Kukuřičná bludiště jsou v českých polích připravována již šestým rokem a stále více získávají na oblibě. V rámci projektu s názvem „Kukuřičáci“  jsou pro návštěvníky v polích připraveny kilometry spletitých uliček.

Každoročně labyrinty otevírají své brány návštěvníkům na začátku prázdnin, letos jsou již všechna bludiště pro zájemce otevřena. Možnost zavítat do bludiště pak končí spolu se sklizní kukuřičných klasů, zpravidla v průběhu září.

Zábava v bludišti
Zábava v bludišti – Zdroj: Shutterstock.com

Letem světem Evropskou unií

V letošním roce je tématem bludišť Evropská unie, můžete tak navštívit celkem 25 kukuřičných bludišť symbolizujících vybrané státy, která se nachází na 19 místech napříč republikou. Můžete zavítat například do Portugalska v Terezíně, do Španělska v Humpolci či do Bulharska ve Valticích.

Každé bludiště je ve tvaru nějakého unijního státu včetně styčných bodů – vybraných měst daného státu. Za návštěvu dostanete odznak s vlajkou navštíveného státu a postavičkou Kukuřičáka. Budete mít hezký upomínkový předmět na navštívené bludiště a také přehled, které státy jste prošli křížem krážem a do kterých ještě můžete vyrazit.

Noční bloudění v kukuřicích

A že není procházka v kukuřicích zábava? Naopak. Pro malé i velké návštěvníky mají Kukuřičáci ještě připravenou hru, která samotnému bloudění dodá na zajímavosti. Ve vybraných dnech je možné bloudit mezi kukuřičnými klasy i v noci s baterkou.

Připravená bludiště jsou rozlohou větší než fotbalové hřiště a při projití celého labyrintu ujdete více než kilometr. Uličky vysekané v kukuřici je možné snadno projet i s kočárkem. Můžete přivést i vašeho čtyřnohého kamaráda, který musí být během bloudění na vodítku.

Bloudění v kukuřici
Bloudění v kukuřici – Zdroj: Shutterstock.com

Deštivé počasí uzavírá bludiště

Bludiště jsou o prázdninách pro veřejnost otevřena od 9. hodiny a vstup se zpravidla uzavírá úderem 20. hodiny. V případě velkých dešťů bývají bludiště uzavřena, proto si před návštěvou raději ověřte otevírací dobu pro daný den. Najdete zde informace i o časové náročnosti, přesné lokalitě bludišť apod.

Tak vzhůru za kukuřičným dobrodružstvím!

 

Zdroj:

https://www.kukuricaci.cz/

 

Kdo nezabloudí v kukuřičném bludišti, ten se ani v Evropské unii neztratí

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!