Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Město Český Krumlov / foto: shutterstock

Máj je lásky čas: Tipy na nejromantičtější místa u nás

Květen je měsícem lásky. To už samo o sobě vybízí podniknout výlet na některé z romantických míst nacházející se u nás. Která místa patří mezi nejromantičtější?

Kde zažijete romantický výhled, krásnou přírodu, návštěvu úchvatné památky? Takových míst je nespočet, my vám přinášíme ta nej, která stojí za návštěvu. Naše země má vskutku co nabídnout.

Malebné město Telč

Město nacházející se na Vysočině je všem snad dobře známé. Jeho návštěva nikdy neomrzí. Není to však jen o ikonických místech, jako je historické náměstí města. Zde si přijde na své každý, kdo má rád historii a městskou turistiku. Malebné město Telč je od roku 1992 na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO.

Telč vás okouzlí
Telč vás okouzlí – Zdroj: Shutterstock.com

Údolí Plakánek v Českém ráji

Pokud slyšíte prvně, o to větší důvod toto místo navštívit. Jedná se o krásný kus přírodní rezervace nacházející se na okraji Českého ráje. Romantici ocení skvostnou přírodu, typické jsou listnaté listy, skalní útvary a mokřady. Plakánkem se klikatí říčka Klenice. Jedno z nejromantičtějších zastavení je u rybníku Obora, který je obklopen pískovcovými skalami a vytváří tak jedinečnou atmosféru.

Zámek Nové Hrady stvořený nejen pro svatbu

Rokokový zámek je perlou Pardubického kraje. Jedná se o stavbu z roku 1777, která nikdy nebyla přestavována, tudíž si zachovala svou původní architektonickou podobu. Oslní romantickým až pohádkovým nádechem, a to hlavně díky rozlehlým zahradám okolo parku. Těm se také přezdívá české Versailles. Však si řada zamilovaných párů toto místo volí pro svou svatbu.

Šidleny se sklenkou vína

Areál vinných sklepů Šidleny v Miloticích je zdejší chloubou. Milotická sklepní osada se rozkládá na návrší mezi vinicemi, nabízí jedinečný výhled do údolí. A co více? Můžete zde posedět u sklenky vína s tím, koho milujete.

Dopřejte si romantiku se sklenkou vína
Dopřejte si romantiku se sklenkou vína – Zdroj: Shutterstock.com

Kouzelný Český Krumlov

Místo, které patří k národním klenotům. Oslní historií, památkami. Tamní centrum je zapsané na seznamu UNESCO. Všemu vévodí zámek, který je po pražském druhým nejrozsáhlejším zámeckým areálem v ČR. Velmi malebná a romantická je i historická čtvrť Latrán v podhradí plná menších gotických domů. S vnitřním městem je spojena rozhodně zajímavým dřevěným Lazebnickým mostem, po kterém se stojí za to projít.

 

Zdroje:

https://nachozeno.cz/7-nejromantictejsich-a-pritom-originalnich-mist-v-cr/

https://www.prozeny.cz/clanek/nejromantictejsi-mesta-v-cesku-72347

Máj je lásky čas: Tipy na nejromantičtější místa v ČR

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!