Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hotelicopter / foto: hotelicopter.com

První létající hotel na světě

Výrobci letadel Airbus a Boeing se předhánějí v uvádění těch největších a nejluxusnějších modelů.

Výsledkem je například obrovský letoun Airbus A380, který již brzy bude létat na frekventovaných zaoceánských cestách.

Pozůstatky éry sovětské
Ať už se v něm ale dočkáte jakéhokoliv luxusu, asi těžko si představit, že byste na jeho palubě bydleli delší dobu. Ostatně, je to vůbec velmi netradiční představa – pobývat třeba týden ve vzduchu (samozřejmě s přestávkami na tankování).

Ovšem přesně takovou představou se opájejí tvůrci takzvaného Hotelicopter. Jak už název napovídá, tento na první pohled nevzhledný stroj je kombinací helikoptéry, letadla a hotelu.

Hotelicopter je postaven na bázi sovětské Mil V-12, což je největší helikoptéra, jaká byla kdy postavena. Pravděpodobně nebyla příliš úspěšná, protože se v šedesátých letech vyrobily pouhé dva prototypy.

A jeden z nich si koupila společnost stojící za Hotelicopter. Zatím sice představila pouhý koncept, ale realizace už je prý v plném proudu.

magazin.cz

Samý luxus
Kdyby skutečně doběhla, jistě by se našel dostatek dobrodruhů, kteří by se v některém ze tří hotelů na palubě ubytovali. Celkem tu má být k dispozici osmnáct luxusně vybavených apartmá.

Každý pokoj nabídne komfortní postel, minibar, kávovar, wi-fi internet a chybět nebude ani pokojová služba.

Ale není to celé jen recese? Přece jenom, budovat luxusní hotel ve čtyřicet let staré monstr-helikoptéře, která je výsledkem rigidního zbrojení Sovětského svazu, kdy stále ještě platilo „větší znamená lepší“, není něco, co by zrovna vzbuzovalo důvěru. Ale třeba se ještě budeme divit.

Video:

18:00 UPOZORNĚNÍ: Tenhle článek včetně osob a obsazení je naprosto smyšlený. Prostě apríl! 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 134