Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nejlepší zaměstnání na světě málem skončilo smrtí

Ben Southall v tvrdé konkurenci 35 000 uchazečů získal zřejmě nejžádanější místo na světě. Ale ukázalo se, že dělat správce tropického ostrova má i svá úskalí. Ben se totiž setkal s potenciálně smrtelně jedovatou medúzou.

Southall vyhrál v soutěži o to, kdo bude půl roku spravovat a na internetu popularizovat australský Hamiltonův ostrov. Jak teď přiznává, měl štěstí, že vůbec přežil setkání s malinkou, ale velmi jedovatou medúzou, čtyřhrankou Barnesovou.

Southall se zrovna proháněl na vodních lyžích, když na paži ucítil "malé bodnutí jako od vosy". Drobné bodnutí ale rychle způsobilo mravenčení v končetinách a Ben byl rychle dopraven do nemocnice.

Pak se u něj podle listu Metro objevily horečka, bolesti hlavy, bolesti zad, dýchací potíže a vysoký krevní tlak. Lékaři podle symptomů diagnostikovali bodnutí nebezpečnou medúzou.

Malinkatá smrt
Čtyřhranka Barnesova je velká jen asi jako burský oříšek, takže je takřka nemožné včas si jí ve vodě všimnout. Její jed způsobuje bolesti svalů a svírání na hrudi, zvracení, úzkost a v nejhorších případech i tak velké zvýšení tlaku, že to vede k srdečnímu selhání.

Southall z tohoto setkání vyvázl relativně dobře. Dostal léky na bolest a v nemocnici si pobyl jen přes noc.

"Měl jsem za to, že jsem se dost úspěšně vyhýbal kontaktu se všemi nebezpečnými tvory, kteří tu v okolí žijí. Tohle jsem si ale neplánoval a přiznávám, že mne to dost překvapilo. Posledních pár dní na Hamiltonově ostrově jsem se chystal strávit prostě odpočinkem," napsal Southall na svém blogu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 26