Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Strašidlo na zámku / foto: shutterstock

Strašidlo na zámku – Letní představení pod širým nebem vás pobaví

Máte rádi letní divadelní představení odehrávající se pod širým nebem? Přes prázdniny se takových nabízí celá řada.

Vedle různých přírodních divadel – např. v Lokti nebo Otáčivé hlediště v Českém Krumlově jsou tu hostující spolky, které nabízí konkrétní představení na několika místech po celé České republice. K takovým patří i projekt Strašidlo na zámku, které nabízí dvě zábavné činohry s těmi nejlepšími herci.

Strašidelná podívaná
Strašidelná podívaná – Zdroj: Shutterstock.com

Kde uvidíte Strašidlo na zámku

Obě představení, kde se představí skvělí herci, jako je Martin Zounar, Daniela Šinkorová, Filip Blažek, Roman Štabrňák, Martin Kraus a další, se hrají na hradech a zámcích po celé České republice. Některá představení už jsou beznadějně vyprodaná, na jiná se ještě dostanete. Místa můžete vybírat ze tří sektorů oddělených barevně i cenou. Vstupenku tak pořídíte např. do středního sektoru za 799 Kč, do sektoru nejblíže pódiu si pak trochu připlatíte – 1299 Kč.

Hraje se např. na Státním zámku Krásný dvůr, na Hluboké nad Vltavou, na zámku v Třeboni, na Švihově, v Telči, v Brně na Špilberku a na mnoha dalších krásných místech.

Hrad Švihov
Hrad Švihov – Zdroj: Shutterstock.com

Bílá paní na hlídání

Bílá paní na hlídání je představení plné humorných scének, kde se mistrně představí např. Martin Zounar v roli poněkud natvrdlého mnicha a lovce duchů. Scénář vytvořil Roman Vencl a režii připravil Jaroslav Kříž. Hra je o mladém vévodovi, který žije po smrti svých rodičů sám na zámku. Společnost mu tam dělá bílá paní Eliška, která tam žije v prokletí a nemůže zámek opustit. Vévoda oslaví 25. narozeniny, při nichž se má zasnoubit s baronkou Kunhutou. Ta se mu ale svým chováním vůbec nezamlouvá. O čem je představení dál, vám neprozradím. Zajděte se na něj podívat a garantuji, že se budete královsky bavit.

Strašidlo cantervillské

Strašidlo cantervillské možná budete znát. Divadelní hru na motivy Oscara Wilda připravil Jaroslav Kříž. Tato hra je především o pánu domu Canterville, který zde žije již dlouhá staletí, protože si odpykává zločin, který kdysi spáchal. Může být sice vysvobozen, ale není to jednoduché. Pak se však do sídla nastěhuje rodina amerického vyslance i s dětmi a začíná to pravé „rodeo“. I v této hře si užijete skvělé herce a hlášky, které vás rozesmějí.

 

Zdroj:

https://www.strasidlonazamku.cz/predstaveni-strasidlo-cantervillske/

 

Strašidlo na zámku – Letní představení pod širým nebem vás pobaví

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!