Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Čtvery Vánoce / foto: Warner Bros

Čtvery Vánoce: ani trochu vánoční

Výškový rozdíl mezi hlavními postavami je asi tak to jediné, co zaujme vaši pozornost v nové romantické komedii režiséra Setha Gordona „Čtvery Vánoce“.

Je krátce před Vánoci a spokojený, uvolněný a budoucnost neplánující pár Kate (Reese Witherspoon) a Brad (Vince Vaughn) se chystají strávit pár pěkných dní na pláži Fidži bez svých rozháraných rodin, bez minulosti a bez každodenních starostí.

Jenže ouha, letadlo kvůli počasí nemůže odletět, a tak jim nezbývá než tyto svátky blízkosti a porozumění strávit v kruhu rodiny. Nebyl by to takový problém, kdyby rodiče Kate i Brada nebyli rozvedení a toho času „na kordy“.

A tak hrdinové postupně stráví několik hodin u každého z nich a užívají si „pravou rodinnou atmosféru“ hned čtyřikrát. Nechybí dostatek hloupých vtipů ze strany Bradova otce a bratrů, odkryjeme Katinu hladovou a trochu ujetou minulost, navštívíme americký kostel a jeho vyšinutého faráře. Poté si zakoketujeme s Katinou sestrou a necháme se pohladit od Katina otce. Jenže, co z toho?

magazin.cz


Komedie k pláči?

Vince Vaugh alias Brad je vážně vysoký chlapík a vedle mrňavé Reese se tyčí jak televizní věž, kromě neustálých slovních projevů lásky vlastně žádnou lásku nestihnete ani cítit. Hlavní hrdinové přejíždějí od jednoho rodiče ke druhému a vždycky se jim přihodí něco rádoby komického, avšak ve výsledku dost příšerného.

Nevíte, jestli se máte smát nebo brečet a marně očekáváte chvíli, kdy vás tato romantická komedie chytne za pačesy a rozdrtí vás vánoční atmosférou plnou Santa Clausů a srdceryvných vyznání lásky.

magazin.cz

Ani trochu vánoční
Kromě jiného k předvánoční době patří i kvalitní americká romantická komedie. „Láska nebeská“ (2003) s Hughem Grantem a Colinem Firthem je božská a setkáte se v ní se vším, co život přináší. „Dárek z lásky“(2004) s Penelope Cruz je trochu dramatický, ale nakonec vás potěší a intimně naladí na strunu Vánoc. I ten přihlouplý Fred Claus s Vincem Vaughem, který byl loni v kinech, má v sobě minimalinkaté vánoční pohlazení.

„Čtvery Vánoce“ jsou však film, který nepobaví milovníky dobrých komedií, nerozpláče vyznavače romantiky a ti, co jsou na akční, historické nebo artové filmy, si můžou návštěvu kina rovnou vymazat z diáře, protože tenhle film vás k žánru romantické komedie jistojistě nepřipoutá.

Lepším „lehce“ vánočním počinem je určitě nedávno vyběhnuvší film Ženy režisérky Diane English s Meg Ryan a Annette Bening, nebudete z něj tak zmatení a happyend vás neznechutí, nýbrž příjemně rozněžní.

magazin.cz


Čtvery Vánoce, Four Christmases, USA/Německo 2008, 82 min., režie: Seth Gordon, hrají: Vince Vaughn, Reese Witherspoonová, Robert Duvall, Sissy Spaceková, Jon Voight....

Hodnocení: 4/10
Premiéra 11.12.2008

Podívejte se na trailer:

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 107