Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Depeche Mode / foto: Shutterstock

Depešáci přijedou, Gahanovi vzali nádor

Armáda černooděnců může být klidná, Depeche Mode do Prahy koncertovat přijedou. Zpěvák David Gahan byl na operaci, kde mu odstranili nádor.

Bulvární titulky ryčí: David Gahan – rakovina! A mají podle všeho pravdu, co začalo jako střevní chřipka a mělo za následek dočasné přerušení koncertního turné, se ukázalo jako rakovina močového měchýře. Jak ale informuje webová stránka, Gahan šel na operaci, kde mu zhoubný nádor odstranili.


Lékaři posléze zpěvákovi nařídili odpočinek, ale do 25. června, kdy je naplánován koncert v Praze, už by měl být v pořádku.


Turné začalo 10. května v Izraeli a končit by mělo v únoru příštího roku v Latinské Americe. Depeche Mode na něm propagují nové album The Sounds Of The Universe, které sklidilo poměrně rozporuplné reakce.


I skalní fandové hovoří buď o jedné z nejlepších prací za poslední roky, nebo naopak o velkém propadáku bez hitů. Pravdu má každý tu svou, ale na čem se shodnou snad všichni, je zabijácký singl Wrong.


Zase jehla?

Pokud jde o Gahanovo zdravotní selhání, ještě než se dostaly na veřejnost zvěsti o rakovině, spekulovalo se v kuloárech, zda zpěvák nemá opět pletky s jehlou. Jeho drogová závislost v období alba Songs Of Faith And Devotion ho málem stála život a i když tvrdí, že je naprosto čistý, jeden nikdy neví.


Částečně jako terapii Gahan nazpíval dvě sólová alba, Paper Monsters a Hourglass. I když se kvalitativně nedají srovnávat s tvorbou domovských Depeche Mode (zvlášť Paper Monsters je tragická deska), získal aspoň Gahan trochu ztracené sebeúcty a dokonce se odvázal natolik, že začal fušovat do řemesla Martinu Goerovi, dosud téměř výhradnímu autorovi depešáckého materiálu. Samozřejmě krom srandovního debutu Speak And Spell.


Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 40