Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Marvel.

Venom ze Spider-Mana bude mít vlastní film

Taktovku nad obávaným protivníkem Spider-Mana drží Gary Ross, který byl čtyřikrát nominovaný na Oscara.

Když se fanoušci z první ukázky dozvěděli, že Spider-Mana bude ve třetím díle prohánět Venom, jásali nadšením. Až v kině totiž zjistili, že je režisér Sam Raimi oblafnul a slavného záporáka ve scénáři upozadil. Nehrál ani tak druhé housle, jako spíš čtvrtý trombón někde v předposlední řadě zleva.

magazin.cz

Přitom jde o postavu, která by si v příběhu zasloužila mnohem větší prostor. V komiksech znepříjemňuje Parkerovi život už přes dvacet let, poprvé se objevila v dubnu 1988 a o zásluhy se přetahují libretista David Michelinie a kreslíř Todd McFarlane (podle jeho komiksu Spawn také vzniknul celovečerní film).

Mimozemský symbiont si Spider-Man přivezl z vesmíru coby nechtěný suvenýr. Kromě nového kostýmu mu propůjčil větší sílu a takové sklony k agresivitě, že se ho Peter raději zbavil. Živá plastelína se pak přichytila na Parkerova prohnilého kolegu Eddieho Brocka a společně si dali jméno Venom, pamětníci kresleného seriálu si pamatují český překlad Zmortravič.

magazin.cz

Filmový projekt s Venomem se připravuje už nějakou dobu. Není vůbec těžké si představit, proč to tak trvá. Venom je nejsilnější, když jde po krku Spider-Manovi, a vymyslet bez něj nějaký smysluplný příběh dá scénáristovi zabrat.

Tím se oficiálně stal Gary Ross a sám by měl chytit pod krkem i režii. Ross získal čtyři nominace na Oscara, napsal například snímky Dave nebo Velký, a na place Městečka Pleasentville a sportovního dramatu Seabiscuit režíroval představitele Spider-Mana Tobeyho Maguirea. Pro něj zároveň připravuje scénář čtvrtého dílu.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 45