Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jaký sex je žádaný? Anonymní rychlovka

Sex bez lásky, jen taková rychlovka v přestávce místo oběda? Stále vyhledávanější!

Jedna z velkých britských seznamovacích internetových stránek zjitila, že jedna třetina svobodných žen, které jsou u nich zaregistrovány, hledá nezávazný sex.

Je to otázka čau
Šestačtyřicetiletá Suzanne Portnoy, autorka erotického bestselleru o tom, jak po deseti letech manželství zažila sexuální probuzení, říká: “Čas je pro mě vzácný, mám úspěšnou kariéru a dvě děti. A mám ráda sex, ale nechce s nikým žít. To, že se s někým seznámím jen za účelem sexu, je čistě praktická záležitost. Proč bych se měla bát odsouzení, že se miluji na prvním rande? Proč se přetvařovat? Přece všechny milujeme první polibek, první dotek i první sex.”

Na otázku, zda by tento způsob života doporučila i ostatním ženám odpovídá: “Rozhodně. Ale musí být patrné, neměly by si zvát domů muže, kterého vidí poprvé. Hotel je bezpečnější. Používání kondomů je samozřejmost.”

“Můj první ´cizinec´ byl hrozně hezký. Ani jsme nedopili drink a hned jsme pospíchali domů. Cítila jsme se velmi osvobozená, protože jsme oba měli jasno v tom, co chceme. Nemám partnera, protože nechci být zodpovědná za nějaký vzta,” doplňuje zase devětadvacetiletá Julie.

Dvě skupiny sexuchtivých
Sexuolog Pam Spurr zjistil, že ženy se svobodným přístupem k sexu se dají rozdělit do svou kategorií: “Ty mladší patří ke Generaci Ibiza, které pro které je sex způsob, jak vyplnit volný čas. Do druhé skupiny patří spíš starší ženy orientované na kariéru. Je to pro ně způsob, jak mohou řídit a ovlivňovat aktuální dění - říct někomu:  ´Chci abys mě vzrušoval celou hodinu, ale nechci mít orgasmus.´ Je to cesta, jak si mohou vyplnit svou touhu, na niž pravděpodobně nemají čas stejně jako na normální vztah.”

Čas je možná důležitý, ale co štěstí? Podle průzkumů 75 procent žen skutečně šťastných při sexu s milujícím partnerem. Dokáže to nahradit pouhý sex? Suzanne Portnoy tvrdí že ano. “U žen jde spíše o zvyk, myslí na sex v souvislosti s někým, koho milují. Samozřejmě, že bych ráda přítele, někoho, s kým bych se mohla starat o děti. Ale nechci ho za každou cenu.”

Má sex na jednu noc něco do sebe?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 141