Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Takové je tajemství ženského orgasmu

Nedávno jsme informovali o ženské ejakulaci. Je reálná? A pokud ano, proč se tak děje?

Ejakulace je pouze jeden z aspektů ženské sexuality, která byla ve vědeckých studiích demystifikována. Například ženský orgasmus, který je objektem mnoha mýtů a lidových pravd, je jednou z věcí, které postupně začínáme rozumět.

Přinášíme několik faktů ohledně ženského orgasmu, tak jak je odhalila moderní věda.

G bod je skutečný
G bod je malá oblast ve vagině, která, pokud je stimulována, způsobí ženě divoký orgasmus nebo něco takového. To tvrdí populární teorie. Nicméně i po desetiletích pátrání nebylo stále jasné, zda vlastně existuje.

Až v roce 2008 italský vědecký tým našel anatomické odlišnosti mezi ženami, které mohou mít orgasmus díky G bodu, a které nemohou. A záhada byla vyřešena. Výzkumníci začali od té doby vyučovat ženy,které G bod mají, jak s ním zacházet.

Mozek vypíná
Lidové moudrosti tvrdí, že lidé nemohou při sexu pořádně přemýšlet a ženy, které prožívají orgasmus, svůj mozek úplně vypnou.

Snímkování mozku ukázalo, že mnoho částí mozku je během orgasmu deaktivováno, a to včetně těch, které zahrnují emoce. U žen to bylo mnohem výraznější než u mužů, což může být způsobeno tím, že mužský orgasmus je příliš krátký, než aby deaktivaci mozku přístroje skenující mozek mohly zachytit.

Mnoho žen nemůže dosáhnout orgasmu
Podle průzkumu z roku 1999 kolem 43 % amerických žen má se svým sexuálním životem nějaký problém.

Ženská sexuální dysfunkce je tak běžná, že předpoklad o medicínské poruše je nepravděpodobný Pokud má téměř polovina ženské populace problém, říkají kritici, neukazuje to spíš na naši sociální dysfunkci?

Úsilí vynakládané na vynalezení léku možná přináší první ovoce. Lék na impotenci Viagra je jedním z možných řešení i pro ženy. Ale zbývá stále mnoho neprozkoumaných cest.

Geny ovlivňují četnost orgasmů

Mnoho žen nikdy nedosáhlo orgasmu během koitu, jiné ji nemohou mít během masturbace. Některé z těchto neschopností mohou být ovlivněny vnějšími vlivy, například výchovou, ale studie ukázala, že genetický faktor je určující.

Technologie může pomoci

Možná nejvíce extrémnímu řešení se říká „orgasmatron“. Jde o implantát vložený do míchy, který stimuluje uživatele zapnutím dálkového ovládání.

I přes počáteční problémy najít testovací subjekty se zařízení v současné době vyvíjí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 208