Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Nenechte se nachytat při nevěře

Tajíte své náhlé milostné vzplanutí a toužíte trávit s milou osobou co nejvíce času? Nakonec jste však rádi setkáte-li se jedenkrát týdně, a to se ještě pořádně zapotíte při vymýšlení výmluvy, proč nejste doma.

Rozhodně zapomeňte na služební cesty
Vzhledem k notoricky známé výmluvě týkající se služebních cest a obliby této výmluvy u filmařů a spisovatelů na ni raději hned zapomeňte. Z repertoáru ji vypusťte již jen proto, že vzbuzuje nedůvěru a váš protějšek vás automaticky začne podezřívat. Dokonce i v případě, že skutečně míříte na služební cestu, raději svůj cíl nazvěte jinak. Tímto by vaše „služební cesta“ vyvolala nechtěné podezření, které by mohlo kulminovat právě v momentě, kdy již na žádnou služební cestu nejedete, ale trávíte čas s milencem či milenkou.

Ať žijí přesčasy
Zdaleka nejjednodušší je tvrdit, že máte mnoho pracovních úkolů, kvůli kterým zůstáváte v práci často i dlouho do večera nebo dokonce do noci. Zde ale velmi záleží na tom, jaké je vaše povolání, jaké byly vaše dosavadní pracovní zvyklosti, zda váš protějšek zná dobře vaše pracovní prostředí a podobně. Vhodnou legendu proto musíte zvážit právě s ohledem na další okolnosti. Výhodné je vymyslet si nějakou pravidelnou pracovní aktivitu – například každý pátek doděláváte dlouho do večera resty. Každý týden na konci měsíce máte uzávěrky… Myslete ale také na to, že uzávěrky máte „každý pátek“, pokud byste se vrátili dříve domů, vaše výmluva je tím ohrožena.

Už zase mám pracovní schůzku
S prací a naší vytížeností souvisí také klasická výmluva na obchodní jednání, pracovní schůzku, schůzku s obchodním partnerem. Často s nimi třeba chodíváte na pracovní schůzky pravidelně – využijte toho a vezměte na jednu takovou pracovní večeři svého stálého partnera. Alespoň si ověří správnost informací a získá větší důvěru, až zase půjdete na „obchodní jednání“. Zvažte však také, s jakým partnerem na večeři jdete a zda není možné informace nějak ověřit.

magazin.cz

Aktivity všeho druhu
Každý z nás má jistě nějaké aktivity, které ho odvádějí na čas z domova. Samozřejmě obrovskou výhodu v tom mají ti, kdo mají koníčků celou řadu, rádi si vymýšlejí nové a často se vrací domů pozdě, protože se věnují svým hobby. Ideální jsou sportovní aktivity, které lze výborně fingovat, nic zde nevytváříte, nic tak nemusíte nosit domů. Jen je vhodné počítat s „rekvizitami“, které po návratu domů také musí napovídat, že se sport skutečně konal.

Porucha auta
Půjde zřejmě o výmluvu vhodnou spíše pro muže. Sdělí-li žena muži podobnou „technickou“ výmluvu“, budou jej již z povahy věci zajímat podrobnosti a do těch bychom se mohli slušně zamotat, pokud dané věci dobře nerozumíme. Naopak pro muže představují tyto výmluvy většinou ideální pole působnosti. Ženy nebývají v technických znalostech týkajících se aut i jiných věcí natolik zběhlé, aby se začaly podrobněji vyptávat, natož aby si samy tvrzenou skutečnost mohly ověřit.

Posezení se známým v kavárně
I když třeba nemáme žádné koníčky a zaměstnání nám nenabízí příliš prostoru pro výmluvy, posedět a popovídat si u šálku kávy nebo čaje chodíváme čas od času všichni. Každý z nás má jistě pár známých, které náš protějšek ani nezná, ani jej s ním nebudeme seznamovat. Nabízí se tedy možnost využít smyšlené osoby a s tou se čas od času sejít. Dlouhodobé alibi to však nenabízí. Zde je vhodnější prohodit některému ze svých známých, že vašemu partnerovi vadí to či ono, a tak občas použijete výmluvu, že jste se byli sejít s ním. Paušální výmluva je na světě, a vůbec nemusíte přiznávat známému, že důvodem je nevěra.

V pátek večer po nákupech
Výborné alibi pro ženy. Nikdo je přece nebude podezřívat z toho, že by nerady nakupovaly. Důvod pro nákup se vždy nějaký najde – jednou je potřeba koupit něco do domácnosti, jindy by si žena ráda pořídila něco hezkého a praktického na sebe, nebo nakoupila ve slevách. I tehdy máte-li všeho dostatek a nejste-li velký nadšenec nákupů módního oblečení, můžete využít tento typ výmluvy. Vždy se přece najde doma věc, kterou je třeba dokoupit! Ideální je, když jde o věc, která se složitě vybírá, není jednoduché ji sehnat nebo existuje v mnoha variantách…

Alibi pro kutily a divačky telenovel
Možná ale patříte mezi ty výjimky, které nemají žádné koníčky, po nákupech nechodí, autem nejezdí a jakýkoliv častější odchod z domu by musel působit minimálně velmi podezřele… Myslíte si, že žádné alibi vhodné pro typy domácích kutilů a nadšených divaček telenovel neexistují? Mýlíte se, šikovné výmluvy může mít každý. I ti, kdo nemají žádné sportovní nebo zájmové aktivity, mohou mít alibi – co třeba záliba ve vycházkách nebo venčení pejska…

Ať již zvolíte cokoliv, buďte důslední
Ať již si však vyberete jakékoliv alibi, nezapomínejte na detaily. Pečlivost se vždy vyplatí, zvláště muži někdy své polovičky podceňují. Vydáte-li se na nákup, nesmíte zapomenout se předem připravit a již nějakou dobu mít „právě nakoupené“ věci nachystané po ruce. Provozujete-li po večerech squash, sotva můžete předpokládat, že se vašemu protějšku nebude zdát přinejmenším zvláštní, že se asi vůbec nezpotíte, když nosíte domů zpět jen čisté prádlo.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!