Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Sexuální zvyky letem světem

„Sex je náš, dělá dobře mně i tobě,“ zpívala kdysi skupina Lucie. V některých společnostech jsou ale tyto fyzické požitky spojené s penězi, sebepoškozováním nebo narcismem.

Papua-Nová Guinea: Povinné pití spermatu

Narodit se v tomto koutě světa jako kluk, není zrovna dvakrát velká výhra. Hošíci jsou v sedmi letech izolováni od svých matek (a ostatních žen) a do 10 let žijí výhradně s muži. Během tohoto období musí pracovat na tom, aby se očistili od všeho ženského – rvou si do nozder traviny a způsobují si krvácení z nosu nebo se přejídají cukrovou třtinou, aby v těle vyvolali zvracení a tím ze sebe dostali vše přebytečné. Součástí této „očisty“ je i polykání spermatu starších soukmenovců. Mladí hoši jsou totiž ujišťováni, že tato „potrava“ jim přinese hodně síly a rychlý růst. Když se z chlapců konečně stanou muži, mohou se vrátit domů. Většina z nich se ožení a začne plodit děti. Jeden krutý rituál však musí dodržovat celý život: v době menstruace své manželky, je každý z nich povinen si vyvolávat „očistné“ krvácení z nosu.

magazin.cz

 

Nepál: Bratři se dělí o jednu ženu

Ne všechny kultury jsou monogamní. Třeba v Nepálu (obzvláště v oblasti Hymalájí) je rozšířená takzvaná bratrská polyandrie (mnohomužství) – více bratrů pojme za manželku jednu ženu. Tento zvyk má své praktické opodstatnění. V horských oblastech není dostatek orné půdy, proto jsou místní vesnice velmi chudé. Kdyby zde docházelo k tradičnímu pojetí manželství, byl by problém s dělením půdy. Žádný ze synů by tak nedostal tolik země, aby ho uživila. Mnohomužství tedy zaručuje fakt, že políčko zdědí všichni synové a budou se o něj vzorně starat. Pro zdejší ženy je tento společenský model trochu náročnější, nicméně jak samy přiznávají – svůj denní rytmus si organizují tak, aby s každým ze svých manželů strávily spravedlivý díl času. A co když se ze svazku narodí děti? Určení otcovství se tu příliš neřeší. Místní to chápou jako malichernost. Vzhledem k tomu, že všichni ženiši jsou bratři, všechno zůstává v rodině.

magazin.cz

 

Egypt: Faraonova veřejná masturbace

Zvláštnosti kolem sexu se týkaly i starých faraonů, kteří veřejně masturbovali do řeky Nil. Jejich sémě mělo zaručit, že africký veletok bude mít hojnost vody. Tento zvyk přebrali i staří Egypťané, kteří s gustem provozovali veřejnou masturbaci při oslavách boha Mina, symbolizujícího faraonovu sexuální potenci.

magazin.cz

 

Staré Řecko: Láska je, když kluci chodí se staříkama

Paiderastie – homosexuální láska mezi starším mužem a mladým chlapcem – byla ve starém Řecku téměř na denním pořádku. Kromě milostných požitků měla i velký společenský a výchovný účel. Starší muž fungoval učitel, zasvětitel a průvodce, který měl „mladého kolouška“ připravit pro život. Byl to on, který ho naučil umění lásky, umění sebeúcty a morálních hodnot. Přestože takováto „výuka“ nesměla probíhat s dětmi mladšími dvanácti let, spousta mlsných staříků tento zvyk porušovala.

magazin.cz

 

Irán: Muslimská dočasná manželství

V muslimské kultuře jsou pro sex dána striktní pravidla: zaprvé musí probíhat jen mezi manželi a zadruhé pouze v misionářské poloze. Ale jak to tak bývá, i zákony se dají chytře obejít. Pro sexuální nedočkavce je možná legální cesta – milenci si mohou zaplatit takzvané „dočasné manželství“. Tento úřední krok je spojen s malým obřadem, při kterém se oba „snoubenci“ dohodnou, jak dlouho bude jejich manželství  trvat. Pak stačí jen dokument podepsat a hupky dupky do ložnice. Od této chvíle se mohou beztrestně oddávat sexuálním radovánkám, protože podle islámských pravidel je vše v pořádku.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2