Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
rekonstrukce bydlení ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Jaké jsou možnosti financování rekonstrukce bydlení?

Sehnat finanční prostředky na opravu či zvelebení vašeho bydlení není tak složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Aniž byste museli mít na účtu desítky tisíc korun, je možné mít peníze k dispozici celkem rychle a snadno.

Zvláště tehdy, spoříte-li s Modrou pyramidou.

Možností financování je celá řada. Pokud nemáte dostatečný zdroj vlastních peněz, je možné žádat o nejrůznější úvěry a půjčky. Nejméně se vyplatí půjčit si peníze od nebankovních společností, zde musíte počítat s vysokými úroky, ale třeba také s ručením a zástavou nemovitosti.

Úvěr ze stavebního spoření

Velmi snadno máte možnost získat peníze, pokud máte stavební spoření u Modré pyramidy. Pak lze zažádat o úvěr ze stavebního spoření. Musíte splnit jen několik podmínek. V první řadě je nutné mít na spoření již alespoň 25 % z cílové částky, další podmínky jsou již jen obecné, jak je znáte z klasických úvěrů.

A jaké výhody toto řešení přináší? Nemusíte zastavovat svoji nemovitost, přičemž získáte peníze až do výše 700.000 Kč. Není potřeba ani dokládat příjem. Navíc se můžete těšit na velmi nízkou úrokovou sazbu, díky níž se vám úvěr nijak zvlášť neprodraží.

Rychloúvěr od Modré pyramidy

Modrá pyramida nabízí i další možnost, jak financovat bytové potřeby. Jedná se o rychlý úvěr, kdy po vás společnost žádá opět jen minimální množství dokladů. Stejně tak nemusíte mít ručitele, nevyžaduje se ani zástava nemovitosti, pokud úvěr nepřesáhne 700.000 Kč. Splatnost si můžete rozložit až na dobu 15 let, aby vás pravidelné měsíční splátky příliš nezatěžovaly.

Pokud zrovna neplánujete rekonstrukci či pořízení vlastního bydlení, určitě je dobré myslet na budoucnost a šetřit peníze v rámci stavebního spoření. Jak vidno, už po určité době máte na jeho základě možnost půjčit si významnou finanční částku, jestliže se rozhodnete investovat do vlastního bydlení. Otevřou se vám tak další možnosti, jak jej financovat.

K tomuto článku není otevřena diskuze