Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moderní lustr / foto: Shutterstock

Posviťte si na to!

Svítidla všeho druhu patří bezesporu k základnímu vybavení každé domácnosti. A nejen tak k ledajakému! Svým designem a schopností prosvítit každý pokoj totiž dokáží skvěle podtrhnout interiér.

Směle vybírejte podle vašeho vkusu, slaďte svítidla v celém bytě, pořiďte si jednotlivé kousky podle typu pokoje. Hravé do dětského pokoje, elegantní a decentní do pracovny. Stylové do obývacího pokoje a tlumené do ložnice.

Ať svítidla korespondují s vaším stylem

V současné době existuje na trhu nepřeberné množství svítidel. Od těch tradičnějších, ke kterým se řadí kupříkladu víceramenné dřevěné lustry, až k těm ryze moderním, minimalistickým bodovým světlům. Při jejich nákupu se proto řiďte svými preferencemi. Svítidla totiž tvoří báječný doplněk do jakéhokoliv prostoru. Jsou onou pověstnou třešničkou na dortu.

Stropní svítidla

Už dávno neplatí, že stropní svítidla mají pouze podobu klasických lustrů. Skvělou alternativou jsou i tzv. talíře. Ty jsou vhodné především do koupelen, kuchyní, ale i třeba do chodby. K levnějším variantám patří plastová svítidla, mohou být ale i skleněná, různě barevná. Bodové osvětlení patří v posledních letech k těm nejoblíbenějším. Mezi jeho atributy náleží moderní vzhled, jednoduchost. Hodí se do interiérů i exteriérů. A svými svítícími vlastnostmi si nezadají s velkými lustry.

Lampa je nutností

Stolní lampa by neměla chybět v žádném studentském pokoji. Je fajn pomocníkem při psaní úkolů i nezbytným parťákem při slepování titěrných dílků modelu letadla. Stojací lampy ocení především vášniví čtenáři. Vyrábí se i lampy s ohebným krkem, takže na písmenka uvidíte spolehlivě vždy. Co může být příjemnějšího než večerní četba při světle pěkné lampy a vůni právě připraveného šálku čaje. Stojací lampy najdou své místo v rohu pokoje, nezaberou proto příliš místa. Přesto tvoří stylový doplněk.

K tomuto článku není otevřena diskuze