Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Slevy po Vánocích / foto: Shutterstock

Proč se vyplatí nakupovat elektroniku po Vánocích?

Je lepší nakoupit elektroniku ve slevách před Vánoci, nebo počkat raději na povánoční slevy? To je věčná otázka, již není vůbec snadné zodpovědět. Ve spoustě případů je výhodnější nakupovat až po Štědrém dnu.

Nicméně člověk se nesmí nechat jen tak nachytat.

I před Vánoci je samozřejmě spousta slev a obchody prodávající elektroniku zlevňují. O těch ostatních se to však říct nedá. Všimněte si, že například v hypermarketech bývají před Vánocemi ve slevě spíš potraviny (máslo, cukr a další pečicí potřeby), elektronice klesají ceny až po Vánocích. A je tu ještě pár dalších důvodů, proč se vyplatí nakupovat elektro zboží teď v lednu.

Největší obchody mají největší výprodeje

Tohle vám nemohlo uniknout. Snad všichni velcí prodejci elektroniky hlásí výprodeje. Zelený Alzák na vás řve „Na Alze už jede výprodej“, Mall.cz hlásí neeejvětší výprodej. Pozadu nezůstává ani CZC, které tvrdí, že na Vánoce sice vyhlásili Alze mír, ale teď už je přece po Vánocích.

Všechno to zní moc hezky, ovšem nezapomeňte si dávat pozor na nekalé jednání obchodníků. Za prvé se velmi často chlubí cedulemi s nápisy „Sleva 80 %“, a když se kouknete trochu blíže, všimnete si, že tam je malými písmenky dopsáno „až“. O 80 % snížili cenu jediného výrobku, u zbylých slevy tak vysoké nejsou, na to nezapomínejte. Za druhé bývá naprosto běžné, že se ceny nejdříve uměle navýší, aby pak mohly být zázračně sníženy.

Levněji koupíte rozbalené zboží

Víte, jaké dárky se po Vánocích nejčastěji vrací? Oblečení a elektronika. Jestli vám tedy nevadí, že už danou věc někdo před vámi rozbalil, nakoupíte daleko levněji. U rozbaleného zboží bývají prodejní ceny nižší o tisíce korun, přitom jediný rozdíl je poškozený obal.

Využijete slevové kupóny

Znáte slevové kupóny? Jsou skvělou šancí, jak ušetřit, a právě nyní v době výprodejů je spousta obchodů zveřejňuje. Je fakt, že často nejdou používat na již zlevněné zboží, ale u některých obchodů to možné je. Podívejte se přímo na slevové kupóny na elektroniku a nejdříve si u každého přečtěte, jak funguje a jaká má omezení.

Ve většině případů je tedy lepší nakoupit po Vánocích. Na druhou stranu například máte-li malé děti, asi těžko jim vysvětlíte, proč Ježíšek přijde až za čtrnáct dní. Volba je jen na vás.

K tomuto článku není otevřena diskuze