Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Žehlení s dítětem / foto: shutterstock

24 hodin denně je málo! Máte děti? Naučte se lépe organizovat čas!

Máte pocit, že se od rána do večera nezastavíte? Ráno vypravujete děti do školy (školky), poté spěcháte do práce, z práce rychle na nákup, pak vyzvednout děti, doma vyprat, udělat večeři, napsat úkoly.

Vykoupat, uspat a na závěr dne ještě dát domácnost „do pucu“? Uff, vítejte ve světě rodičů. Nejste sami, kdo by si kolikrát přál, aby měl den více jak 24 hodin!

Naučte se lépe rozvrhnout svůj čas

Time management rozhodně není pojem určený jen pro podnikatele. Skvěle se totiž hodí i rodičům, kteří kolikrát neví, co dělat dříve. Pokud i vy máte pocit, že jste s časem mnohdy na štíru, zkuste si ho s pomocí našich tipů lépe rozvrhnout. Každý totiž potřebuje i trochu času pro sebe – a vy rozhodně taky!

Tip první: naplánujte si svůj týden

Vidět pěkně černé na bílém, co je ten či onen týden a konkrétní den potřeba udělat, to rozhodně není na škodu. Naučte se proto plánovat týden dopředu a je jedno, jestli si svůj týden budete plánovat od pátku do pátku, od neděle do neděle nebo třeba od středy do středy.

Tip druhý: spojujte aktivity

Spoustu času můžete ušetřit tím, že se naučíte spojovat různé činnosti a aktivity. Vždy se najde něco, u čeho zvládnete dělat třeba ještě jednu věc navíc, tudíž zabijete dvě mouchy jednou ranou a ušetřený čas pak můžete věnovat rodině.

Tip třetí: naučte se odmítat

Pro milujícího rodiče je dítě středobodem vesmíru, o tom žádná. Jenže ani milující rodič není robot, proto se i vy naučte odmítat, máte-li k tomu důvod. Nejste povinni dítěti vždy vyhovět, ale vždy byste mu měli vysvětlit, proč.

Tip čtvrtý: najděte si čas pro sebe

V životě rodičů funguje jednoduchá rovnice: spokojený rodič = spokojené dítě. A věřte nebo ne, ale i pouhá půlhodinka denně, kterou budete mít jen sami pro sebe, udělá hotové divy. A vážně stačí třeba jen 30 minut, během kterých budete jen vy – žádná domácnost, žádná práce, žádné děti. Zkuste to a uvidíte.

24 hodin denně je málo! Máte děti? Naučte se lépe organizovat čas!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!