Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moderní babička / foto: shutterstock

Když si vlasy pohrávají s naším věkem. Jaké účesy přidávají na letech?

Spadáte do skupiny žen 50+? Platí, že věk je jenom číslo. Jenže kdo by nechtěl působit mladší, než ve skutečnosti je, že ano? Proto vsaďte na účesy, které vám nebudou na věku přidávat, naopak přidají porci ženskosti a mladosti navíc.

Melírované šediny jsou šmrncovní

Posledních pár let se mluví o tom, že šedivé vlasy jsou šmrncovní. A ono to tak opravdu je. Jenže není šedá jako šedá. Kadeřníci dnes umí i přirozeným šedinám vnést trochu živosti. V tom nejlepším případě vsaďte na melírování a přirozené šediny tím pádem trochu umírněte.

Melírované šediny
Melírované šediny – Zdroj: Shutterstock.com

Dlouhých vlasů se nemusíte vzdávat

V hlavách mnoha žen je z nějakého neznámého důvodu zakořeněno, že pakliže jim je více jak padesát, musí se automaticky vzdávat dlouhých vlasů. Jenže není tomu tak. Na věku mohou přidávat i kratší vlasy, a naopak delší mohou pár let ubrat.

Ukázkovým příkladem toho, že se mezi dlouhovlásky můžete zařazovat i „na stará kolena”, je herečka Chantal Poullain, která korunku svým dlouhým vlasům dodala sexy ofinou.

Na ofinu sázejte v každém případě

Na ofinu byste však měli sázet obecně, ať už jste nebo nejste majitelkou dlouhých vlasů. Vlasoví stylisté se shodují na tom, že právě ofina ubírá roky. Když se navíc vsadí na světlejší barvu vlasů (pakliže se hodí k vaší pleti), efekt bude ještě o chlup lepší. V případě, že zvolíte příliš tmavou barvu, která k pleti zrovna nepřistane, spíše dojde ke zvýraznění nedokonalostí, tak pozor na to.

Starší šik dáma
Starší šik dáma – Zdroj: Shutterstock.com

Když toužíte po krátkém sestřihu

Možná vaše vlasy nejsou dostatečně kvalitní, možná se vám dlouhé vlasy jenom nelíbí, a tak krátký sestřih je pro vás zkrátka tou nejlepší cestou ze situace. Jenže jaký sestřih ideálně zvolit? Rozhodující bude také tvar obličeje. Pokud jste majitelkou hranatého obličeje nebo oblejších linií, volte nadýchané mikádo. Jestliže jste sportovně založenou ženou, která miluje šmrnc, nebojte se být lehce punk a zvolit kraťoučký střih s delší patkou.

 

Zdroj:

https://www.fashionmagazin.cz/ucesy-50-let/

Když si vlasy pohrávají s naším věkem. Jaké účesy přidávají na letech?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!