Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
posuvné dveře ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Skryté zárubně a bezfalcové dveře nahrávají minimalismu v interiérech

Interiérovému designu ještě stále vládne minimalismus a podle toho vypadají také doplňky do domácnosti.

Jaké dveře byste měli hledat, pokud chcete, aby byly moderní a jednoduché? Rozhodně bezfalcové a se skrytými zárubněmi.

Falcové dveře mají falc neboli polodrážku, naopak ty bezfalcové je nemají, což umožňuje zapuštění hlouběji do zárubně. Dveře pak nevyčnívají ven ze zárubní ani na jednu stranu, v zavřeném stavu jsou v jedné rovině se zárubní. Vše působí jednolitě, luxusně a moderně. Bezfalcové dveře mají samozřejmě i skryté panty, celkový dojem tedy nic nekazí.

Stylové dveře

Skrýt se dají také samotné zárubně

Dveře v jedné rovině se zárubní působí velmi dobře. Ještě většího minimalismu však dosáhnete, pokud je úplně schováte. Jsou případy, kdy dveře v místnosti chcete mít viditelné jako designový prvek. Pak stačí právě bezfalcové dveře. Pokud je ale chcete úplně skrýt, aby splývaly se stěnou, na řadu přichází skryté zárubně.

Neviditelné zárubně přímo nabádají k tomu, abyste dveře přemalovali či polepili tapetou. Pak se stanou opravdu neviditelnou součástí zdi. Jediné, co bude koukat, je klika. Samotná konstrukce skryté zárubně se zabuduje do zdiva či SDK příčky. Dveře se dají otevírat ven či dovnitř podle potřeby.

Velkou roli hrají klika a zámek

V podstatě jediné, co z dveří vždycky bude vyčnívat do prostoru, je klika. Spousta lidí ji bere jen jako doplněk dveří, ale u bezfalcových dveří a skrytých zárubní je ještě důležitější zvolit ji obezřetně. Budete chtít klasickou kliku, nebo hranatou? Chcete magnetický tichý zámek? Měl by zámek vyčnívat ze dveří, nebo ne?

Kované kliky

Inspirujte se a zvažte varianty interiérových dveří

Sháníte právě moderní interiérové dveře k vám domů? Nejlepší bude přijít se podívat přímo k prodejcům, ať vidíte, co se nabízí. Zkuste to ve firmě Dveře Šimbera, respektive v jejich brněnském showroomu. Krása moderních dveří je jim vlastní a moc rádi vám poradí.

K tomuto článku není otevřena diskuze