Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
David Duchovny / foto: Chanel 5

Agent Mulder se léčí ze sexuální závislosti

Zní to jako začátek romantické komedie – slavný hollywoodský herec, který zrovna v televizním seriálu hraje sexem posedlého spisovatele, byl přijat na soukromou kliniku pro léčbu sexuální závislosti.

Hezký námět, že? Až na to, že to je všechno pravda. Tohle se právě stalo Davidu Duchovnymu, představiteli dnes již kultovní televizní postavy agenta FBI Foxe Muldera.

Přijetí na kliniku oznámila Duchvnyho právní zástupkyně, která přečetla jeho prohlášení. V něm se mimo jiné píše, že problém ho rozděloval s manželkou a dětmi.

Duchovny, který momentálně září v seriálu Californication, řekl časopisu People: „Do zařízení pro léčbu sexuální závislosti jsem vstoupil dobrovolně. Prosím vás, abyste respektovali soukromí mé ženy a dětí, aby se mohli v klidu vypořádat se situací v rodině.“

Sexem trpí už dlouho
Osmačtyřicetiletý herec si vzal svou současnou ženu Teu Leoni v roce 1997. Mají spolu devítiletou dceru Madelaine West a šestiletého Kyda. Ovšem už v roce svatby se poprvé objevily zvěsti o tom, že Duchovny trpí sexuální závislostí.

V květnu 1998 se Leoni pokusila zastavit zvěsti o manželových sexuálních problémech, když je v rozhovoru pro magazín Elle označila za „velmi vzrušující“.

I Duchovny se tenkrát v jiném rozhovoru dušoval, že své ženě nikdy nebyl nevěrný, a dodal, že vždy obdivoval, když jsou si manželé věrni.

„Každý muž to tak cítí, ale jen málokterý to přizná,“ prohlásil tehdy a dodal, že to není svatební smlouva, co ho drží ve svazku s Leoni, ale jen a jen vzájemná láska. „Máme jeden druhého rádi. Večer si spolu dáme drink, ona si zapálí, hovoříme a já se snažím dostat ji do sauny.“

Agent a spisovatel
Duchovny se proslavil v roce 1993, kdy začal hrát roli agenta FBI Foxe Muldera ve sci-fi seriálu Akta X. Série, která stála také na počátku kariéry Gillian Anderson, ta hrála agentku Danu Scully, se brzy stala kultem. Duchovny v seriálu zůstal až do roku 2001.

V červenci letošního roku se oba vyšetřovatelé vrátili v druhém celovečerním filmu Akta X, který bohužel hvězdné pověsti sériálu a prvního filmu nedosáhl.

Letos v zimě také dostal Zlatý globus pro nejlepšího komediálního herce za roli prostopášného svobodného otce a spisovatele Hanka Moodyho, který zápasí se spisovatelským blokem v seriálu Californication. Série pochází z dílny Channel 5.

Duchovny není jedinou hvězdou, která trpí sexuální závislostí. V minulosti se se stejným problémem potýkali například Michael Douglas a Billy Bob Thornton.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 107