Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Tenhle mobil vydrží všechno

Asi každý ví, že mobil není úplně bytelná hračka a jeho funkčnost může dostat bytelné trhliny už tím, že ho upustíte na zem. No a zkoušeli jste ho třeba hodit do záchodu, z okna nebo nechat v pečící troubě?

Land Rover mezi mobily
Pravděpodobně byste se museli se svým mobilem rozloučit, jelikož by ho neopravili ani v sebelepším servisu. Pokud s ním ale chcete vyvádět podobné vylomeniny, není nic jednoduššího než si pořídit nový telefon od Land Roveru. Ano, té firmy, co dělá výborná auta do terénu a kterou nedávno koupili Indové.

Land Rover se spojil se společností Sonim Technologies a společnými silami uvedli na trh „nejodolnější telefon na světě“.

Prošel zátěžovými testy, které ho vystavily extrémní špíně, prachu a šokům. Bez problému vydržel i pád ze dvou metrů.

Je také zcela vodotěšný do hloubky jednoho metru na třicet minut. Představil ho sir Ranulph Fiennes, když se vrátil z expedice na Mount Everest. I to indikuje, že je určen především do terénu a pro dobrodruhy.

Baterie vydrží přes tisíc hodin

Marketingoví mágové pro mobil vymysleli poutavé zaklínadlo: „První takhle odolný mobil na světě, který může nést jméno Land Rover“.

Land Rover S1 se cítí skvěle především v extrémních teplotách. Vydrží mrazy kolem minus dvaceti stupňů a horka až do šedesáti stupňů. Krátkodobě může být vystaven i žáru sta stupňů celsia.

Ačkoliv to od něj nikdo příliš nečeká, S1 není úplně zbaven běžných funkcí. Disponuje 2megapixelovým fotoaparátem (také vodotěsným), rádiem, WAPem i zabudovanou svítilnou.

Jeho baterie opravdu vydrží. Konkrétně 1.500 hodin v klidovém stavu a 18 nepřetržitého volání.

Ve Velké Británii se telefon začal prodávat za cenu kolem devíti tisíc korun.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 366