Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zachytil Google lochnesskou příšeru?

Google Earth od počátku svého vzniku prokazuje svou užitečnost. Zdarma poskytuje satelitní obrázky celé planety, a to hezky propojené do jednoho celku.

 Není proto problém se podívat takřka na jakýkoliv kousek Zeměkoule a pořádně ho prozkoumat.

Satelitní snímek
Že by ale Google Earth dokázal rozlousknout dlouholeté tajemství? Jeden z internetových fanoušků, jenž si z Google Earth často hraje, tvrdí, že na jednom satelitním snímku našel příšeru z jezera Loch Ness.

Zaměstnanec bezpečnostní agentury Jason Cooke je přesvědčen, že dvacet metrů dlouhý objekt s chapadly na zadku je legendární nestvůra, která už měla být očitými svědky několikrát spatřena. Její existenci se ale nikdy nepodařilo věrohodně prokázat.

Prastarý plesiosaurus
Záběr na snímku prý odpovídá předchozím výpovědím lidí, kteří se s lochnesským monstrem střetli, nebo ho nějakým způsobem zahlédli.

Experti, kteří v existenci příšery z Loch Ness věří, se povětšinou domnívají, že jde o plesiosaura z počátku období Jury. Tedy dávno vyhynulý druh. Mohl ale jeden (nebo více?) jedinců přežít? Pro někoho jsou důkazem pozůstatky koster plesiosaurů nalezených na březích jezera.

Satelitní snímek z Google Earth bude jistě podroben pořádnému zkoumání. Samozřejmě je tu určitá pravděpodobnost, že jde o podvrh. Svůj názor si můžete udělat přímo v aplikaci, když zadáte tyto souřadnice: 57°12'52.13" severní šířky a 4°34'14.16" západní délky.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 449