Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Speciální jednotka omylem vyhodila do povětří špatný dům!

I mistr tesař se někdy utne...

Příslušníci elitní jednotky švédské armády se museli omluvit za trapný omyl. Během cvičení totiž vyhodili do povětří dům nic netušících vesničanů. Jen zázrakem majitelé zrovna nebyli doma.

Skupina elitních kavaleristů z jednotky K3 měla za úkol zaútočit na prázdný dům, který k tomuto účelu zakoupila armáda. Spustili opravdu děsivý útok - jenomže na dům, vzdálený 200 metrů od pravého cíle poblíž vesnice Rojdafors.

"Manželé, kteří dům vlastnili, měli obrovské štěstí, že zrovna nebyli doma. Nejspíše by při útoku zahynuli," řekl podle agentury Ananova jeden ze sousedů. Vojáci si jak přední i zadní dveře otevřeli výbušnou náloží. Podobný osud potkal i všechna okna v domě. Až pak si uvědomili svůj omyl.

Švédská jednotka K3 je přitom považována za jednu z nejlepších útočných jednotek ve Švédsku a často je srovnávána s britskými SAS nebo americkými SEAL. "Už jsme po sobě uklidili a majitele jsme samozřejmě kontaktovali. Vše se vyřešilo k obecné spokojenosti," vyjádřil se k průšvihu armádní mluvčí.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 145