Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Korzo

Gott si našel nástupce: je i není to Chodúr

Nejen Martinovi Chodúrovi ze SuperStar, ale i zpěváku Romanovi Tomešovi se dostalo té výjimečné cti, že ho Karel Gott prohlásil za svého možného nástupce.

magazin.cz
Když se na křtu videoklipu Bílá dáma zpěváka Romana Tomeše v Divadle Broadway objevil čtyřiatřicetinásobný Zlatý slavík Karel Gott, diváci si mysleli, že je jedním z kmotrů. Odehrálo se ale něco zcela jiného. Karel Gott sem dorazil ze zvědavosti a překvapivě označil zpěváka Romana Tomeše za svého možného nástupce.

,,Na hudební scéně se objevilo v minulých letech hned několik hlasů, o kterých se spekulovalo, že jednou nahradí Gotta. Až teď se ale objevil zpěvák, který má se mnou hodně společného, projev i techniku hlasu. Je na něm vidět, že mu nejde o chvilkovou popularitu. Ten hoch míří mnohem dál. Když jsem hovořil s jeho manažerem, řekl jsem s nadsázkou, že Roman nesmí být lepší než já. A víte, co mi na to odpověděl? Mistře, nezlobte se, ale on už lepší je. Myslím si, že ten muž nebyl daleko od pravdy," řekl Gott.

,,Ten hlas je skutečně výtečný, když jsem slyšel píseň Bílá dáma, nešlo na Romanův křest nepřijít," prohlásil Gott před zaplněným hledištěm. To se roztleskalo na několik minut.

Žák "kata" Klezly
Tomeš studuje třetí ročník Konzervatoře Jaroslava Ježka a je žákem proslulého "kata", profesora Eduarda Klezly.

Poprvé na sebe upozornil v muzikálu Mona Lisa (Divadlo Broadway), kde vyhrál konkurs před mnoha známými a ostřílenými zpěváky.

Jeho song Bílá dáma se stal hitem letošního léta. A již tři týdny boduje v hitparádě Óčka. Tomešův zpěv oslovuje nejenom mladé fanynky, ale i zralé ženy.

Lepší než Gott? Zatím ne….
,,To, že je už lepší než Karel Gott, jsem Mistrovi řekl s humorem a nadsázkou. Zatím ještě není. Ale domnívám se, že v Romanovi vycítil jistou podobnost," vysvětlil Tomešův manažer Petr Sirotek .

"Je ale pravdou, že v této zemi není moc zpěváků, kterým by na křest přišel právě Karel Gott. Myslím, že on si hodně vybírá, kam přijít. A jestli Roman Tomeš jednou Karla Gotta nahradí? Ano, jsem přesvědčen, že jednou určitě ano," dodal Sirotek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 70