Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Solve Sundsbo/V Magazine

Podívejte se na modelky s nadváhou! Líbí?

Zdá se, že módní svět oplácané modelky začíná přijímat.

V poslední době se objevuje stále více případů, které svědčí o tom, že z plnoštíhlých modelek se ve světě módy stává velké téma.

Pravdou je, že dosavadní kampaně obvykle působí jako prezentace určité anomálie a někdy zavání alibismem. Přitom třeba známá „oplácaná modelka“ Sophie Dahl shodila svá kila a Kate Moss stále žije svým krédem „nic nechutná tak skvěle jako pocit kostnatosti“.

magazin.cz

Přesto – každý posun vpřed se cení a tento rok by se mohlo zajít ještě dál. Známý módní plátek V Magazine tomuto trendu věří natolik, že celé své aktuální číslo věnoval právě „plus-size“ modelkám.

A nutno říct, že si fotografové a stylisté vůbec nebrali servítky. Poněkud oplácané, ale zato zdravě vypadající modelky použili tak, jako by na těle žádné kilo navíc neměly, tedy tak, jak jsou zvyklí zacházet s jejich vyhublými kolegyněmi.

magazin.cz
magazin.cz

Na fotkách jsou jasně vidět krabatící se „pneumatiky“ a přetékající špíčky. Ty by se za normálních okolností vyretušovaly, avšak tato kampaň má zřejmě dokázat, že ani tak nemusí obrázky vypadat špatně.

S takhle rostlými děvčaty se navíc jeden v reálném světě potká častěji než s těmi vychrtlými a zřejmě se s nimi bude cítit i přirozeněji.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1 201