Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Michael Jackson / foto: forum.comingsoon.it

Smrt Michaela Jacksona. Lékař bude obviněn

Státní žalobci vyšetřující smrt Michaela Jacksona se rozhodli obvinit jeho lékaře, dr. Conrada Murraye, z neúmyslného zabití. Nebudou se tak snažit o soud před porotou.

Zdá se, že dr. Murray bude obviněn každým dnem. On a jeho právník Edward Chernoff opustili texaský Houston a přijeli do Los Angeles. Chernoff potvrdil, že jeho klient je připraven vydat se policii.

"Když mu řeknou, aby se během deseti minut vzdal, udělá to," řekl Chernoff poté, co strávil několik hodin jednáním s dalšími členy týmu lékařovy obhajoby.

David Walgren, zástupce žalobce okresu Los Angeles, zatím odmítá záležitost komentovat.

Lék podávat jen v nemocnici
Michael Jackson († 50) si Murrayho najal jako osobního lékaře, když se připravoval na řadu náročných vystoupení v rámci comebacku v Londýně. Zcela nečekaně pak zemřel 25. června loňského roku. Ke kolapsu došlo jen chvíli poté, co Murray podal Jacksonovi propofol, silnou látku proti bolesti, a dva další druhy sedativ, které mu měly pomoci usnout.

Propofol má podle lékařského protokolu podávat jen anesteziolog a to v nemocnici. Jak uvádí server FemaleFirst, je totiž nutné pacienta neustále kontrolovat. Propofol snižuje dechovou frekvenci, tep i krevní tlak, což je potenciálně smrtelná kombinace.

Murray přitom od počátku tvrdil, že zpěvákovi nepodal nic, co by ho mohlo zabít.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 128