Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ahmed Muhamed Dore s chotí / foto: Shutterstock

Sedmnáctka si vzala 112tiletého starce! Proč?

Somálce Safii Abbdulehové je sedmnáct let, jejímu ženichovi čerstvých 112 a mohl by být jejím pra pra pra pra pra dědečkem... Co ji k takovému sňatku vedlo?

Vykradač kolíbek
Stodvanáctiletý Ahmed Muhamed Dore na svůj věk nevypadá. Tento čilý stařík má totiž stále milostné touhy, které se rozhodl uspokojit se svou novou manželkou – sedmnáctiletou Safií Abbdulehovou.

magazin.cz
„Bůh mi splnil můj dávný sen,“ usmívá se muž a vine si k sobě mladou choť, která je ze stejné vesnice jako on. Ahmed si ji vyhlídl v době, když byla ještě malé děvčátko. Léta čekání se mu vyplatila a dnes má Safii jen pro sebe.

Když si báječnou ženskou, vezme báječnej chlap...
Jak se cítí mladá dívka v objetí starce? Těžko říci. „Nenutil jsem ji, aby si mě vzala. Ale použil jsem svou zralou mužnost a letité zkušenosti, abych ji o své lásce přesvědčil. Nakonec se sňatkem souhlasila,“ vysvětluje Ahmed.

Safia o svých citech k novomanželovi příliš nemluví. Jen příbuzní se dali slyšet, že nevěsta je se svým mužem, který je skoro o století starší než ona, „šťastná.“

Mladá macecha

Sňatkem mladá Safia nezískává jen manžela, ale i jeho rodinu. A že je to početné stádečko příbuzných! Její choť byl totiž pětkrát ženatý (dvě jeho manželky už zemřely), má 13 dětí (nejstaršímu synovi je 80 let), 114 vnuků a pravnuků.

Nejstarší otec na světě?
Kolik let manželství vydrží, nikdo samozřejmě netuší. Stařičký ženáč se však cítí při síle a plánuje se svou novou ženou potomky. Jestli se dožije jejich plnoletosti, je otázkou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 204