Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Shannon Murrayová / foto: repro Daily Mail

Na vozíčku a přesto je modelkou!

Obchodní dům se rozhodl pro netradiční kampaň.

Luxusní obchodní dům Debenhams rozjel ve Velké Británii netradiční reklamní kampaň. Podílí se na nich totiž i modelka, která nemůže chodit.

Zapojit postižené
Shannon Murrayová je odkázána na vozíček a minulý týden se zúčastnila focení reklam do nové kampaně obchodního domu.

Dvaatřicetiletá herečka a modelka na svém blogu napsala, že slouží jako modelka už čtrnáct let, ale že tahle kampaň byla přeci jen odlišná.

„Když mě připravovali na focení, zamyslela jsem se a potenciál této kampaně mě ohromil. Je to další malý krůček k zapojení se do společnosti a reprezentaci postižených. Domnívám se, že tato kampaň poupraví mnohé mylné názory o postižených,“ řekla Daily Mailu.

magazin.cz


Jsou normální

Na Západě už si nějakou dobu lámou hlavu nad tím, jak zapojit postižené co možná nejlépe do normálního života. Nejde přitom jen o bezbariérové přístupy a další potřebný komfort pro vozíčkáře. Jde spíše o to, aby se na postižené nehledělo skrz prsty, aby se přehnaně nelitovali, což jim v zapojení do společnosti zrovna nepomůže.

Zkrátka je třeba, aby byli postižení považováni za zcela běžnou součást každodenního života. A především – aby se ve společnosti těch šťastnějších a nepostižených cítili úplně normálně.

Tato kampaň k tomu přispívá a lze očekávat, že podobných projektů bude přibývat. U nás si na ně ale nejspíše ještě počkáme.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 88