Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hrob / foto: shutterstock

Tohle jsou neznámá fakta o smrti

Co všechno přichází s koncem života.

Smrt je pro většinu lidí něčím naprosto nevítaným, něčím, čeho se bojí a snaží se to ze svých životů vytěsnit, přestože se tomu nakonec stejně nevyhnou. Mnoho věcí spojených se smrtí je ale opravdu zajímavých, jako třeba tyto.

Gregory Biggs
Texaský bezdomovec Gregory Biggs zažil opravdu neuvěřitelnou smrt. Byl sražen vozem, který řídila opilá a zfetovaná Chante Jawan Mallardová. Biggs skončil zabořen v jeho čelním skle – zraněný, nikoliv však mrtvý.

Chante byla ale tak mimo, že Biggse nechala ve skle a jela domů do garáže. Tam se Gregorymu několikrát omluvila za to, že ho srazila. Pomoc však nezavolala a Biggs po několika hodinách zemřel. Chante Mallardová za to dostala 50 let vězení.

Posmrtná erekce
Jedná se o velmi zajímavý a pravidelný fenomén. K posmrtné erekci dochází zejména tehdy, je-li dotyčný usmrcen pověšením, ať už jde o trest či sebevraždu.

Smrt ovlivňuje i ženské genitálie – ty napuchnou a začne z nich vytékat krev. U mužů dochází k erekci, přičemž vytéká moč, hnis nebo prostatická tekutina. K těmto příznakům dochází i při jiných, zejména však násilných úmrtích.

Lazarův syndrom
Lazar je biblická postava, která vstala z mrtvých. V moderní medicíně to není považováno za zázrak, ale za výjimečný fenomén, který byl zaznamenán přinejmenším v pětadvaceti případech.

Jde obvykle o to, že pacient, kterému vypoví životní funkce, je neúspěšně resuscitován, nicméně za několik minut, poté, co je resuscitace ukončena, se jeho tělo opět nastartuje k životu.

Železniční stanice pro mrtvé
Londýnská pohřební společnost v roce 1854 otevřela vlastní železniční stanici, odkud byli převáženi mrtví. Stanice fungovala až do roku 1941.

Nejprve vypravovala vlaky jednou denně, pak už jen dvakrát týdně. Při bombardování Londýna Němci byla poškozena a už nikdy nedošlo k jejímu otevření. Podívat se na ni ale můžete stále.

Lal Bihari

Lal Bihari byl oficiálně mrtvý mezi lety 1976 a 1994, přestože byl fyzicky naživu a zdráv. O svém stavu se dozvěděl tehdy, když u jedné z indických bank žádal o půjčku.

Nakonec zjistil, že za mrtvého ho prohlásil vlastní strýc, který toužil po jeho majetku. Lal Bihari pak založil sdružení na ochranu podobně postižených lidí. Dnes má přes dvacet tisíc členů. Občas se jí podaří někoho uvést zpět do života.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 43