Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nathan Thomson / foto: oddee.com

Tohle jsou malí hrdinové. Zachránili lidské životy

Jsou ještě malí, ale už dokázali velké věci.

Čas od času se objeví zpráva o tom, kterak nějaký malý hrdina zachránil dospělého. Mnohdy je až neuvěřitelné, kolik v sobě dokážou děti sebrat odvahy a jak duchapřítomně umí zasáhnout.

Nathan Thomson
Tento devítiletý chlapec (foto nahoře) zachránil svou matku před útočníkem, který se jí pokoušel ubodat. Sám dostal zásah nožem přímo do obličeje, ale svou mámu, kterou opilý útočník bodl celkem osmkrát, zachránil.

Alexis Gogginová
Za čin, který provedla Alexis Gogginová, by se nemusel stydět sebelepší bodyguard. Skočila totiž před svou matku, na níž střílel její bývalý přítel. Matka dostala jen jeden zásah, Alexis jich ale schytala rovnou šest. V sedmi letech se tak stala živým štítem.

Kamal Nepali
Dvanáctiletý chlapec Kamal Nepali vysvobodil dvouapůlletou holčičku z rokliny, odkud ji nedokázal vytáhnout ani tým záchranářů. Kamala na místo přivedl jeho bratr, protože věděl, že je velmi hbitý. A Kamal skutečně nezklamal, dívku vytáhl a stal se z něj hrdina.

Isabelle Keelingová
Dvouletá Isabelle sice sama své matce, která se zhroutila po alergické reakci na latex, nedokázala pomoct, věděla si však rady. Rychle zavolala záchranku a zdravotníkům dokonce otevřela dveře. Jak se to všechno dělá, viděla pouhý jeden den předtím v kresleném naučném pořadu.

Agustin Robinet
Agustin se stal zřejmě nejmladším porodním asistentem. Když jeho matka začala rodit, byl tento šestiletý chlapec jako jediný s ní. Začal jí proto pomáhat, než dorazil jeho otec, kterého Agustin pohotově zavolal.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 62