Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Zvláštnost: Chlap s frňákem na čele!

Představte si, že jednoho dne se probudíte a máte uprostřed čela nevzhledný pahýl. Jak naložíte s takovým „dárečkem“?

Taková malá boule...
Jemenský občan Saleh si nečekanou „parádu“ užívá. Jak by ne, příroda mu ji nadělila, když mu bylo čerstvých 77 let. Chlapík přiznává, že se ale nejedná o záležitost, která by vyrostla ze dne na den.

První zárodky pahýlu mohl Saleh pociťovat už před dvaceti pěti lety, tehdy ale nešlo o nic dramatického – výrůstek vypadal jako větší boule.

magazin.cz
Půlmetrový „věšák“
„Nepřikládal jsem tomu žádný význam. Prostě jsem to nechal růst. Jenže jednoho dne ten roh dosáhl délky půl metru.

To už jsem nemohl dál snést a nechal si ho odstranit,“ přiznává chlapík a pokračuje. Zpočátku to vypadalo nadějně – výrůstek byl pryč a Saleh mohl žít zase normální život. Ale za osm dní se stalo něco nepředvídaného...

Ještě jednou a lépe...
„Začal mi růst další roh! Tentokráte uprostřed čela. Nejdříve byl maličký, pak se postupně začal zvětšovat,“ kroutí hlavou nešťastník. Jeho roh zase postupně roste a je jen otázkou času, kdy opět dosáhne obludných rozměrů.

Podle doktorů z Adenské specializované nemocnice je na vině zřejmě starcova suchá a ztvrdlá kůže. Odborníci tvrdí, že na jednom místě došlo asi k jejímu většímu navrstvení, ze kterého se pak vytvořil roh.

A co si o tom myslí Saleh? „Nevím,“ krčí rameny. Zatím svůj roh využívá prakticky, třeba k nošení cihel.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 102