Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro The Sun

Není v devátém měsíci. Jen potřebuje nová játra

Mohla být modelkou, místo toho trpí.

Dvaadvacetiletá Angličanka Kerriane Philips se stala tváří nové rádcovské kampaně na ostrovech.

Špatná játra
Sama je nedokonalým systémem dárcovství orgánů postižena. Trpí totiž vážnou poruchou jater. Ta její odmítají štěpit cukry, což ústí ve velké bolesti, stavy bezvědomí a časté návštěvy nemocnic.

Na první pohled to vypadá, jako kdyby Kerriane byla v devátém měsíci těhotenství. Jenže její břicho je nafouknuté právě kvůli problémům s játry.

magazin.cz

Mladá dívka musela zahodit své sny o modelingu. Před osmi lety mu přitom byla velice blízko. Oslovila ji agentka módní společnosti a Kerriane se už už chystala na přehlídková mola. Jenže pak začaly komplikace a ze snu sešlo…

Jde jí o život
Mnohem horší to je ale nyní, kdy Kerriane bojuje doslova o život. Pokud nedostane nová játra, zemře.

Dívka sama se proto rozhodla rozproudit veřejnou debatu o problému dárcovství. Každý rok ve Velké Británii zemře sto lidí jen proto, že včas nedostali potřebný orgán.

Přitom by se to dalo vyřešit zákonnou formou. Podle ní by byl každý Brit potenciálním dárcem orgánů v případě smrti, pakliže by dopředu nezažádal o opak.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 46