Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Jste sami? Najměte si kámoše!

Je to tak! Dneska se dá koupit téměř všechno - i „kamarádství“. Taxa? Od 10 dolarů na hodinu - tedy 189 korun!

Kámoš ze stejného města
Získat přátelství není lehké (a udržet si ho jakbysmet). Jenže věřte - nevěřte, existuje způsob, jak získat kámoše do minuty. Do lusknutí prstů... Co k tomu potřebujete? Samozřejmě peníze.

Na amerických stránkách www.rentafriend.com jsou totiž k mání přátelé, které si ovšem můžete pronajmout. Na jak dlouho? Na jak dlouho chcete. Tedy - na jak dlouho vám bude fungovat kreditka...

Placený průvodce
Služba tohoto „přátelského serveru“ má pokrytí na celém světě. Největší nabídka přátel je samozřejmě ve městech. Pokud žijete v Čechách, je výběr poněkud chudší a navíc se váže jen na Prahu. Ale co se dá dělat, snad se to časem změní...

Důvod, proč si lidé objednávají placené přátelství je prý jasný jako facka - zkrátka se cítí osamělí a nemají s kým vyrazit ven... Nebo se dostali do situace, že jsou v cizím městě sami a neví, jak to tam chodí...

A tak stačí kliknout a vybrat si nějakého „místního kámoše“ či „místní kámošku“ a ta hned podá echo, kde jsou levné botky, super pivko nebo kam se chodí bavit ti správní lidé.

Řešení pro stydlíny
„Díky RentAFriend.com jsme našel spoustu přátel ze všech různých kultur a naučil jsem se nové věci. Jsem extrémně plachý člověk, proto možnost najmout si přátelé na internetu byla pro mě naprosto ideální, navíc mi pomohla vyjít z mé 'ulity'. Poznal jsem spoustu opravdu příjemných lidí, kteří mě naučili, jak relaxovat, jak být sám s sebou a co nejvíc - prostě jak si užívat,“ říká anonym na stránkách „přátelského serveru“.

Kukačka za pětistovku
„Hodně kamarádů z naší agentury RentAFriend.com umí spoustu věcí. Mohou vás učit jazyk, sdílet s vámi koníčky, vyrazit s vámi na výstavu nebo si jít někam zatančit,“ hlásá informační profil agentury. No vlastně proč ne?

Jenže nic není zadarmo. Abyste si mohli objednat nového kámoše, musíte si zaplatit členství na serveru RentAfriend.com, což je 25 dolarů (necelá pěstistovka). Díky tomuto příspěvku máte šanci vybírat své potenciální kámoše (či kámošky) podle profilů, které jsou k mání na serveru - a protože jste zaplatili příspěvek - máte přístup k vícero fotkám i k osobním údajům „přátel“ - jako je telefon, e-mail atd.

Budu tvůj kámoš, chceš?
A že je z čeho vybírat! K mání jsou krasavice, krasavci, hubení, tlustí či přívrženci různých náboženství a ras. Sazba za takovou hodinku přátelského švitoření se pohybuje již od zmíněných 10 dolarů, ovšem řada „přátel“ si účtuje dvojnásobek.

„Naši přátelé touží navazovat dlouhodobé vztahy. Často je pro ně přednější užít si příjemný den, než dostat zaplaceno. Proto se někdy stává, že se - v případě vybraných aktivit - svého honoráře zřeknou,“ tvrdí zaměstnavatelé agentury.

Prachy za přátelství
Ale obraťme situaci - server kromě zákazníků hledá i mladé lidi, kteří by pracovali jako placení přátelé. Za registraci nemusíte nic „cálovat“.

Na stránkách webu se tak objeví vaše fotka, křestní jméno, údaje vaší ceny, vzhledu a jazykových schopností. Pak už nezbývá, než čekat, až se nějaká rybka chytne. Vždyť každé přátelství něco stojí. A tohle prý jednoznačně přináší peníze.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 9