Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Chcete bílé zuby? Zkuste tohle!

Milovníci „bílého úsměvu“ si mohou v dnešní době vybrat – buďto použít bělicí pasty, nebo podstoupit profesionální bělení, které jim ale zároveň „vybílí“ peněženku. Levnější je vyzkoušet bělení pomocí přírodních

Olivový olej
Pokud ho nemáte doma, najdete ho v každé dobře zásobené sámošce. Jeho pořizovací cena se pohybuje něco málo přes stovku, ale co by člověk neudělal pro krásu! Olivový olej má jednu dobrou vlastnost a to, že dokáže zbavit zuby různých tmavých skvrn a usazenin.

Jak na to:
Připravte si kousek bavlněné látky, kterou ponořte do misky s olivovým olejem. Jakmile pěkně nasákne, přiložte ji k chrupu a začněte jej „cídit“. Uvidíte, jak se vám pěkně prozáří úsměv.

Pomerančová kůra
Máte rádi citrusy? A obzvlášetě pomeranče? Tak zásadně nevyhazujte slupky! Ty mají totiž skvělé bělící účinky.

Jak na to: Uchopte slupku do ruky a bílou (vnitřní) stranou jí přiložte k zubům. A pak masírujte, co to vám síly stačí. Na závěr vypláchněte pusu studenou vodou.

Citrónová šťáva a sůl
Citron a sůl? Chuťově to asi nebude nic moc. Ale jde o výbornou čistku pro vaše zašedlé zuby.

Jak na to: Smíchejte čajovou lžičku citronové šťávy a kuchyňské soli tak, aby vám z toho vznikla jemná emulze. Tu pak naneste na zubní kartáček a vypucujte všechny žluté a šedé zubní prostory.

magazin.cz

Bobkový list a sušená pomerančová kůra
Bobkový list se přidává do omáček. V našem případě však bude plnit ryze očistnou funkci. A ne sám – k lepšímu výkonu mu dopomůže sušená pomerančová kůra.

Jak na to: Rozdrďte pět kusů bobkového listu (drť by měla dát zhruba dvě malé lžičky). Pak přisypte dvě lžičky sušené pomerančové kůry (tu seženete mezi kořením v běžném obchodě). Směs smíchejte dohromady a naneste na vlhký kartáček. Chrup podrobte velké 4–5minutové čistce. Na závěr ústa vypláchněte studenou vodou.

Ocet
Je úplně jedno, jestli použijete jablečný, nebo obyčejný vinný ocet. Oba mají totiž skvělé bělící účinky. Jejich čistící síly však stačí pouze na povrchovou „špínu“ v podobě tmavých skvrn, zašedlých či zažloutlých zubů.

Jak na to: Na zubní kartáček nakapte pár kapek octa a pusťte se do čištění zubů. Váš citlivý jazýček vám sice za tuto ryze hygienickou seanci moc nepoděkuje, nicméně octové pachuti se rychle zbavíte, když na závěr pusu vypláchnete studenou vodou. A výsledek? Ten stojí za to – jen se mrknout do zrcadla a široce se usmát.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 13