Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nude House: Firma, kde chodí zaměstnanci nazí

Angličan Chris Taylor (63) na dress code kašle. V jeho softwarové firmě Nude House totiž všichni chodí tak, jak je Pán Bůh stvořil...

Všichni pěkně „naostro“
Za všechno může Taylorova vášeň – nudismus – který provozuje už pomalu dvacet let. Proto když si tento postarší podnikatel zakládal svou softwarovou firmu, pojmenoval ji Nude House (Nahý dům). Jak už samotný název napovídá, jde o firmu, kde se žádné šaty nenosí. Všichni zaměstnanci, včetně jejich šéfa, tam chodí nazí.

Hledají se nahé programátorky!
No jo, jenže milý Chris Taylor zapomněl na jednu věc. Kolem programátorského řemesla se točí víc chlapů než žen. Takže to skončilo tak, jak to skončit muselo – ve firmě bylo „přechlapíno“. Taylor zaměstnával 7 programátorů a pouze jedinou odvážnou ženu, která si v této ryze pánské společnosti nebála odložit. Pracovní klima poněkud houstlo, a tak se „velký šéf“ rozhodl, že řady svých zaměstnanců opět rozšíří. Šlo o to přijmout další ženy, které by pomohly té jediné nahé chudince, aby se v práci necítila jako růže mezi trním.

magazin.cz

Nudismus není swingers party
Inzerát s nabídkou práce v nudisticky orientované softwarové firmě působil na první pohled směšně. Ovšem do té doby, než jeho čtenář narazil na zprávu o platu. Ten byl více než královský – Taylor svým nahým soukmenovcům nabízel 24 000–37 000 liber ročně (zhruba 652 800–1 006 400 korun). V době finanční krize, kdy pracovních míst není nazbyt, to byla vynikající nabídka. „Šlo mi o to, nabrat ženy, které jsou samy nudistky, tudíž nahota jim nedělá problémy. Určitě jsem nechtěl žádné exhibicionistky, čumilky nebo vyznavačky swingers party,“ říká Taylor.

Ukaž mi svou kůži...
Podnikatel si své uchazečky pečlivě testoval. „Z životopisů jsem si vybral pár žen, které jsem pozval na přijímací pohovor k sobě domů. Samozřejmě vše probíhalo bez šatů. Hned poznám, jestli ta slečna nebo paní je praktikující nudistka, či nikoliv. Pak se samozřejmě bavíme pracovně. Zadám pár úkolů, pokud je dobře splní, dostane místo v Nude House,“ vysvětluje zarputilý nudista.

Prokázáno: Naháči pracují lépe
Kontakt programátorů a webdesignerů se zákazníky probíhá jen virtuálně, formou internetu, takže nikdo neřeší, jak je kdo při styku s obchodním partnerem oblečený či neoblečený. Taylorův nudistický ráj Nude House je zatím jedinou společností na světě, kde zaměstnanci chodí nazí. Sám velký šéf si nahotu pochvaluje. Tvrdí, že nazí lidé se cítí přirozeně a to vytváří příjemnou pracovní atmosféru. Něco na tom asi bude, protože Nude House prosperuje. Chris Taylor dokonce uvažuje, že otevře svou další nudistickou pobočku.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 17