Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Cítíte se unaveně? Zkuste citrusy, mrkev nebo droždí!

Ať už je vaše pleť unavená, šedá, podrážděná, suchá, vrásčitá, červená, pórovitá nebo třeba zánětlivá, víme, co jí zaručeně pomůže.

Máte za sebou perný den a hlava vám od starostí třeští? Zkuste nakrájet citron na plátky, rozložte ho na šátek a ten přiložte na bolestivé místo. Když přidáte pár kapek do poslední vody, kterou chcete při umývání vlasů smýt šampon, vaše kadeře získají hedvábný lesklý vzhled. Přehnali jste to s cvičením ve fitcentru? Šťáva z citronu nakapaná do bylinkového čaje může přinést úlevu od menší revmatické bolesti.

 

magazin.cz

 

Domácí pleťové masky se hodí pro zlepšení barvy pleti, vyhlazení vrásek, zjemnění, promaštění, hydrataci a zklidnění pleti. Zkrátka pro každou ženu něco, protože každá pleť potřebuje něco jiného. Uvedené prostředky je třeba nejprve vhodně upravit. Z bylin a kořenů připravit nálevy, propolis rozpustit v lihu, mrkev a brambory jemně nastrouhat, plody kaštanu nastrouhat nebo roztlouci na prášek, ovesné vločky rozemnout.

 

Unavená a šedá pleť

Tato pleť se výborně oživí medem, vaječným žloutkem, jogurtem, bílým vínem, rozmarýnou, mandlovým nebo olivovým olejem.

 

Suchá a vrásčitá pleť

Zde použijeme med, vaječný žloutek, droždí, smetanu, kořen lopuchu, vaječný bílek.

 

Červená pleť

Pro ni se hodí dubová kůra, květ měsíčku zahradního, květ i plody jírovce, citrónová šťáva.

 

magazin.cz

 

Bledá pleť

Vhodný je rozmarýn, mrkev, mateřídoušku, šalvěj, bílé víno.

 

Mastná a pórovitá pleť

Osvědčí se bílé víno, dubová kůra, syrové brambory, ovesné vločky, listy borůvky, pšeničné otruby.

 

Podrážděná pleť

Vhodná je nať meduňky lékařské, šištice chmelu, květ levandule, ovesné vločky, droždí, kořen proskurníku, tvaroh, banán, smetana.

 

Zánětlivá pleť

Takové pleti svědčí řebříček obecný, heřmánek, řepík lékařský, kořen pýru, propolis.

 

Všechny typy pleti

Masku, která je vhodná pro všechny typy pleti, připravíte takto – do jednoho žloutku vmíchejte lžíci olivového oleje, lžíci pomerančové a lžíci mrkvové šťávy, půl lžičky medu, podle potřeby zahustěte bramborovým škrobem. Tato maska vyživuje, tonizuje, vypíná vrásky a lehce hydratuje.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!