Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Jak opticky prodloužit postavu?

Dámy, trápí vás, že nejste vysoké jako modelky? Nebojte se a nezoufejte – i menší ženy jsou krásné!

Pokud byste se však cítily lépe, kdybyste byly o pár centimetrů vyšší, můžete s tím něco udělat. Vaši postavu lze prodloužit alespoň opticky. Stačí znát pár triků, díky nimž vytvoříte iluzi vyššího vzrůstu. Hlavně se vám však zvýší sebevědomí a hned budete mít ze své postavy radost.

Každá žena má jistě svou oblíbenou barvu. Pokud jste menšího vzrůstu, kupujte si oblečení jednobarevné a nejlépe k sobě slaďte svršky stejného odstínu. V tomto případě je jedno, zda bude vaše oblečení červené, modré, zelené nebo třeba oranžové. Vyberte si třeba svou oblíbenou barvu, ve které se budete cítit dobře. Hlavně však dbejte na to, abyste nezářila všemi barvami. Pokud se obléknete od hlavy až k patě do jedné barvy, postava se opticky protáhne do výšky. Kombinace více barev by měla přesně opačný účinek. Vaše postava by vypadala ještě menší, než ve skutečnosti je.

magazin.cz

 

Snad každá menší žena si k vyššímu vzrůstu dopomáhá botami s vysokými podpatky. V tomto případě však záleží na výšce podpatků. Ty by rozhodně neměly být přehnaně vysoké, aby ještě nezdůrazňovaly fakt, že si jimi dopomáháte k vyšší postavě a hlavně k vyššímu sebevědomí. Krásné a hlavně dobře padnoucí botky na nižším podpatku však budou vaší postavě lichotit. Hlavně zvolte výšku podpatku tak, abyste v botách zvládla bez problémů chodit. Dvaceticentimetrové podpatky vaší postavu sice prodlouží, nikoho však svou nepříliš ladnou chůzí neoslníte.

magazin.cz

 

Správně zvolený střih oblečení vám také dokáže vykouzlit dokonalou postavu. Iluzi vyššího vzrůstu pomohou vytvořit sukně, kalhoty nebo šortky s vysokým pasem. Takový střih vám totiž opticky prodlouží nohy. Celkově pak bude vaše postava vypadat delší a navíc ještě docílíte štíhlejšího vzhledu. Kalhoty či sukně s vysokým pasem tak mají rovnou dvě výhody pro vaší postavu.

Pokud máte štíhlou postavu, ale bohužel jste moc nevyrostla do výšky, můžete docílit alespoň iluze štíhlé a vysoké postavy, tedy ideálu ženské krásy. Ve vašem šatníku by neměly chybět krátké sukně a šaty. Čím kratší vaše sukně bude, tím bude iluze vyšší postavy dokonalejší. Krátké sukně navíc ukážou vaše krásné štíhlé nohy. Kratší sukni či šaty pak ještě doplňte botami na podpatku. Opticky tak vyrostete hned o několik centimetrů.

magazin.cz

 

Co byste však ze svého šatníku měla rozhodně vyřadit, to jsou tříčtvrteční kalhoty. Kalhoty tohoto střihu postavu opticky zmenšují a navíc vytvoří iluzi silných nohou. Tříčtvrteční kalhoty raději nahraďte těmi delšími, ty vykouzlí dojem vyšší postavy.

Ženy menšího vzrůstu se musí mít na pozoru i při nakupování. Oblečení by jim mělo perfektně sedět, velikost musí být přesně na jejich postavu, ani o chlup menší či větší. Volné halenky a trika vám na kráse nepřidají. Naopak vám přidají nějaké to kilo navíc, což na malé postavě nevypadá zrovna nejlépe. Oblečení proto vybírejte pečlivě!

Vykouzlit protáhlou postavu dokáží také barvy. Menším ženám sluší tmavé odstíny. Tmavé barvy vaší postavu nejen protáhnou, ale také zeštíhlí. Proto vypadají ženy v černém oblečení tak elegantně a žensky.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!