Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock

Dámy, jak nosíte kabelku?

Kabelka – nepostradatelná věc téměř každé ženy. Nejen, že v ní žena nosí věci každodenní potřeby, kabelka je také designovým doplňkem. Tento módní doplněk nám také může prozradit mnohé o své majitelce.

Povahu, rysy osobnosti či dokonce zlozvyky, to vše můžeme o člověku zjistit hned několika způsoby. Nejvíce informací o osobě se dozvíme samozřejmě přímým kontaktem. Nemálo si však můžeme odvodit třeba i z řeči těla, ze způsobu sezení nebo třeba gestikulace.

V případě žen můžeme zjistit jejich vlastnosti či rysy i podle způsobu, jakým nosí svou kabelku. Alespoň to tvrdí odbornice na řeč těla jménem Patti Woodová. Jaké jsou tedy ženy podle stylu nošení kabelky?

 

Větší počet kabelek či tašek

Nosit s sebou více kabelek či tašek, to se může někomu zdát praktické. Různé styly a velikosti kabelek nabízejí možnost použít v různých situacích tu nejvhodnější. Podle Patti Woodové však žena s několika kabelkami či taškami působí unaveným a vyčerpaným dojmem. Podle většího počtu kabelek lze také poznat, že žena musí neustále něco dělat ve spěchu. Čím více kabelek prý dáma nosí při sobě, tím více okolí naznačuje, že nemá zrovna moc času, a že je její život tak trochu chaotický.

 

Kabelka zavěšená na ruce

Mnoho žen preferuje tento styl nošení kabelky, kdy ji mají volně zavěšenou na předloktí. Woodová tvrdí, že takové ženy dávají svému okolí na odiv svůj majetek tak, aby ho nikdo nepřehlédl. S tímto stylem nošení kabelky se také dámy cítí nadřazení nad ostatními, což chtějí dát najevo. Kromě toho nosí kabelku zavěšenou na ruce celá řada celebrit.

 

magazin.cz

 

Kabelka v náručí

V tomto případě má žena kabelku uchem či popruhem přes rameno a samotnou kabelku drží v náručí. Kabelku mohou dámy držet pouze jednou rukou či obouruč v náručí. Ženy, které preferují tento styl nošení, si nevybírají kabelku většinou podle vzhledu, ale zvolí si takovou, která je praktická. Podle odbornice na řeč těla si jdou takové ženy rovnou za svým cílem a nic je nezastaví.

 

Kabelka držená obouruč před tělem

Tímto způsobem nosí ženy hlavně malé kabelky. Dáma, která svou kabelku svírá obouruč před tělem, zaujímá před svým okolím obranný postoj. Je také patrný značný ostych nositelky kabelky a její snaha bránit se před případnými útoky okolí.

magazin.cz

 

Kabelka s dlouhým popruhem nošená přes rameno

Jedná se o velice jednoduchý styl nošení kabelky, kdy ji stačí doma jenom vzít přes rameno a vyrazit. Podle dlouhého popruhu však lidé rozumící řeči těla poznají, že žena se vyznačuje nedostatkem opatrnosti. V mnohých případech dlouhý popruh kabelky dokonce naznačuje, že žena ztrácí kontrolu nad svými věcmi i životem.

 

 

Kabelka s krátkým popruhem nošená přes rameno

Ženy často tento styl nošení kabelky doplňují přidržováním popruhu či kabelky samotné. To vše naznačuje, že žena ví o jistých rizicích, ovšem situaci se snaží mít či má pod kontrolou. Taková dáma si zkrátka dává na vše pozor.

magazin.cz

 

Kabelka nošená přes hlavu

Tento způsob se líbí ženám zvláště proto, že je pohodlný. Ne vždy však takové nošení kabelky působí vkusně či elegantně. Hlavně mladší ženy a dívky nosí svou kabelku tak, že její popruh dají přes hlavu na druhé rameno. I přesto, že jsou pak takové ženy oblečené v elegantním stylu, takový způsob nošení kabelky celkový vzhled zkazí, je to zkrátka nevhodné. Odbornice na řeč těla v tom vidí ženin laxní přístup k životu, práci i povinnostem.

 

Kabelka nošená jako aktovka

Pro ženy je mnohdy jednodušší či vhodnější nenosit kabelku klasicky přes rameno, ale vzít ji do ruky jako aktovku. Tento způsob nošení kabelky si oblíbily zejména ženy podnikatelky, které ve svých velkých kabelkách nosí spoustu věcí. Pro ně je pak tedy praktičtější vzít svou kabelku jednoduše do ruky. Vzhled a styl kabelky jde v tomto případě stranou, hlavní je její praktičnost. Tuto vlastnost pak mají ženy i v životě.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 2