Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Jak vlasům vrátit krásu?

Takzvané „bad hair days“ občas přepadnou asi každého. Bohužel pravdou je, že často si za kvalitu vlasů můžeme sami. A naštěstí můžeme na „bad hair days“ zapomenout, stačí se jen řídit pár pravidly.

Péče po umytí

Ideální by bylo, kdyby si člověk po umytí nechal vlasy volně uschnout. Na to však často není čas nebo podmínky. A proto musíme sáhnout po fénu. Pokud trpíte na suché a krepatící se vlasy, vezměte si na pomoc při fénování plochý kartáč a vlasový olej. Také pomůže, když vodu z vlasů nejprve vymačkáte do ručníku.

Teplý vzduch je při fénování jistě příjemný, ale pouze vám, rozhodně ne vašim vlasům. Pro vlasy je mnohem přirozenější vzduch studený. Ten je také daleko méně vysušuje, Vlasy budou hned plné lesku.

magazin.cz

 

Kvalitní přípravky

Pokud chcete mít opravdu krásné a zdravé vlasy, musíte používat pouze kvalitní kosmetické přípravky, hřebeny a kartáče. Jenom tak dosáhnete dobrých výsledků. Pokud nevíte, co je zrovna pro vaše vlasy vhodné, požádejte o radu svou kadeřnici či kadeřníka. Jistě vám pomůže.

Vašim vlasům také prospěje kvalitní kondicionér. Než ho však na umyté vlasy nanesete, měli byste je prosušit ručníkem. Pokud jsou totiž vlasy plné vody, přípravek nemůže pořádně působit. Používejte tedy kondicionéry správně.

magazin.cz
 

Dostatek vitamínů

Možná si to ani neuvědomujete, ale pokud trpíte nedostatkem vitamínů, podepíše se to i na vašich vlasech. Chybět by vám neměly zejména vitamíny A, B a C. Pokud se chcete zbavit lupů a zlepšit kvalitu vlasové pokožky, jsou pro vás tyto vitamíny nezbytné. Mnohdy stačí jenom zařadit do jídelníčku více ovoce a zeleniny.

 

Změny návyků

Vašim vlasům mnohdy prospěje i menší změna zažitých návyků. Pokud si například vlasy každý den žehlíte nebo kulmujete, vlasy trpí. Proto jim dopřejte na nějaký čas odpočinek. Pomohou vám i kvalitní regenerační kosmetické prostředky. Pokud máte suché konečky, při úpravě vlasů se jim raději vyhněte. Nejvíce dbejte na péči po umytí, kdy se ke svým vlasům chovejte obzvlášť opatrně.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1