Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Nová móda! Muži si depilují rozkrok!

Ať už to zní jakkoliv neuvěřitelně, je to tak. Mezi britskými muži, a to jak gayi, tak heterosexuály, vzrůstá popularita depilace rozkroku voskem. Tvrdí to alespoň tamní salóny krásy a není důvod jim nevěřit.

Kdo si myslel, že metrosexuálové jsou tvorové na vyhynutí a zbývá jich už jen hrstka, která se brzy definitivně rozpustí mezi opravdovými chlapáky, ten se nejspíše mýlil. Metrosexuálové se stále drží a mají nový hit. Tím je právě depilace rozkroku voskem. Au!

 

Začalo to, když se na veřejnosti poprvé objevily fotografie Davida Beckhama, který pózoval ve spodním prádle od Armaniho. Na první pohled si toho jen stěží všimnete, ale ti, kteří ho pozorovali déle, začali uvažovat. Má… Nemá… Má... depilaci rozkroku?

 
Drahý špás

Možná ano, možná ne, ale pravdou je, že najednou ji zatoužila mít spousta mužů. Žiletky a holící prostředky odložili do poliček a nahrnuli se do salónů krásy s prostou žádostí: Chceme to taky! Kompletní depilace intimních partií voskem přitom přijde na něco okolo stovky liber, takže nějakých 3500 korun. Stojí to vůbec za to?

 

„Ano, vypadá to lépe,“ potvrdil deníku Guardian čtyřiačtyřicetiletý Stuart z Ipswiche, který zákrok podstoupil. „Jasně, že je to trochu bolestivé, ale ne tolik jako depilace hrudi. A je to také mnohem lepší, než se dole holit.“

 

Amanda Senior, jednadvacítka, která pracuje v salónu krásy a má pod palcem právě mužské depilace, je ale jiného názoru. „Vždycky mi říkají, že to nebolí, že je to v pohodě, ale podezřívám je, že se jen přemáhají. Ženy se nikdy nestydí ječet a řvát, protože to vážně bolí. Ale chlapi zatínají zuby a tváří se jako mistři,“ řekla.

 
Mužů už je více

Přesná čísla zatím nikdo nezná, ale počet takto ošetřených mužů roste. Před pár lety přicházely jen ženy, nyní je mezi nimi stále více mužů, i když celkově jde pořád o malé číslo. Jen pět procent ze všech zákroků se týká mužů. V některých salónech ale už muži převažují. „Většina z mých klientů jsou muži a chtějí depilaci,“ tvrdí Kim Lawless z Londýna.

 

Kšeft je podle ní na vzestupu. „Před rokem jsem prováděla zákrok na zhruba třech mužích týdně. Nyní jsou to tři denně. Nevím, jak se to rozšířilo, ale je to tak. Jsou to lidé z různých skupin, ať už účetní, učitelé, modelové, boxeři apod.,“ dodala Kim.

 

Čeká nás to tedy všechny, bude to nový diktát módy? Podle Charlieho Portera z mužského magazínu GQ se to nejspíše nestane. „Móda vyžaduje čistější vzhled, ale nemyslím si, že se to stane normou. Většina bude stále dole huňatá,“ uvedl s úsměvem Porter.

Podstoupili byste někdy něco podobného?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 575