Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
296263148_gelove_nehty / foto: shutterstock

Vždy krásné nehty

Nedávno jsme se sešly na náš pravidelný babinec, kde probíráme nejrůznější témata a drby. Kamarádka Soňa se po chvíli omluvila, že musí do nehtového studia. Ráda by měla krásné nehty a nádherné ruce.

Každá žena touží mít upravené ruce. Gelové nehty jsou relativně snadnou cestou ke splnění této touhy. Ke krásným nehtům nám někdy pomohou rodové dispozice, ale pro ty z nás, jež matka příroda příliš neobdařila, jsou tu nehtová studia a salóny, kterých je velmi široká nabídka. Ovšem i v tomto případě je vhodné věnovat výběru takového studia nebo salónu dostatečnou péči, abychom si nevhodnou volbou nezpůsobily zdravotní i jiné potíže. Salón nebo nehtové studio bychom si měli prověřit, jestli má dobré reference a používá kvalitní zboží u kterého není prošlá doba minimální trvanlivosti.

Pokud se rozhodnete podstoupit modeláž nehtů, je dobré si vyhradit několik hodin. Správná a kvalitní modeláž zahrnuje pečlivou přípravu tzn. desinfekce a odlakování vašich vlastních nehtů. Důkladné ošetření a odstranění přebytečné kůžičky a úpravu okolí nehtu. Samotné vymodelování nových nehtů zahrnuje přilepení odpovídajícího tipu speciálním lepidlem. Tipy musí držet pevně, aby se daly následně brousit a tvarovat. Některé gely a laky mohou zasychat přírodní cestou u jiných pomohou UV lampy nebo LED lampy.  Vybrat si můžete z pestré nabídky od domácího použití až po ty nejlepší, se kterými se můžete setkat v profesionálním prostředí nehtového studia.

V poslední době je velice populární péče o ruce pomocí tzv. parafínové vany. Věděli jste například, že parafínový vosk je vedlejší ropný produkt, který velmi dobře udržuje teplotu a tím zlepšuje krevní oběh? V kosmetice a v lázeňství se používá už dlouhá léta. Parafínová vana pomáhá k uvolnění a snižuje bolesti kloubů, zábaly z parafínového vosku lze aplikovat na různé části pohybového aparátu. Použití parafinové lázně se vám odmění v podobě sametově hebké pokožky, protože parafínový vosk obsahuje vitamíny, kolagen, bělící extrakt, zabraňuje tvorbě vrásek a má léčebný charakter. Vřele doporučuji zakoupit si i doplňkové zboží,. Nabídka je opět rozmanitá. Jsou zde parafínové rukavice, kosmetický parafín různých vůní i rukavice na parafinové zábaly.

Úprava nehtů

Úžasnou zprávou pro všechny, které nemohou nebo nechtějí uměle vymodelované nehty, je revoluční novinka, jejíž název je gel-lak. Jde o dekorativní úpravu přírodních nehtů. Snadno se aplikuje, dlouho vydrží a v neposlední řadě se i snadno odstraňuje. Takže můžeme měnit vzhled svých nehtů podle situace a příležitosti na kterou se chystáme. Tato úprava nehtů je skvělá právě tím, že spojuje výhody snadné aplikace i nenáročného odstranění a přitom vypadá zcela profesionálně. Nanášení gel-laku je stejné jako u klasického laku, gel-lak obsahuje vysoký lesk a má samovyrovnávací schopnost.

V dnešní době je cesta ke krásně upraveným rukám mnohem jednodušší než v minulosti, přesto nepodceňujte pestrou stravu a dostatek minerálů a vitamínů, prospějete tím nejenom vašim nehtům.

K tomuto článku není otevřena diskuze