Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
joga / foto: shutterstock

Zklidnění v rozbouřených časech

Chcete načerpat energii a potěšit své smysly? Navštivte stránky Sitara, které vycházejí z principů východní filozofie a studia jógy.

Někdy nám připadá, že svět se zbláznil. Ze všech stran k nám pronikají špatné zprávy o válkách, agresi o chudobě a utrpení. Každý z nás zápasí se svými vlastními starostmi a frustrací. A právě proto jsou kolem dobré duše, které se chtějí podělit o své nádherné zážitky z ostrovu Bali. Autorka těchto stránek by ráda sdílela fascinující tvář východního světa podchnutého filozofií jógy a balijského hinudismu.

V čem cvičit jógu

Praktikování jógy pomáhá k získání klidu a vyrovnanosti a k nalezení vnitřní síly. Je velice prospěšné k získání celkově dobré kondice. V sortimentu Sitary najdeme oblečení na jógu především tílka, podprsenky i kalhoty, které jsou vhodné i na běžné nošení . Jsou to originální kousky ze 100% pružné bavlny s různými znaky od Jinjang přes zlatý Óm až po stříbrnou Ganéšu. Je pouze na nás, jestli dáme přednost upnutějšímu nebo volnějšímu stylu a s jakým symbolem.

Řeč symbolů

Symboly můžeme vidět i na špercích v nabídce Sitary. Jsou zde talismany, náramky, náhrdelníky, prstýnky i naušnice. Jing jang symbolizuje dvě síly, které tvoří celek. Jin je ženský element, spojovaný s vodou a zemí. Zatímco Jang je mužský element přisuzovaný ohni a větru. Dalším symbolem se kterým se můžeme v Sitaře setkat je ÓM základní zvuk, z něhož pochází celý svět. Óm je jeden sanskrtský znak. Je symbolem absolutna a sjednocení všech moudrostí. Oblíbeným symbolem je také květ lotosu, provedený v různých barvách. Je znamením krásy, čistoty duchovnosti a stálého rozkvětu. A nesmí chybět Ganéša, což je hinduistický bůh se sloní hlavou. Božstvo blahobytu a moudrosti. Talismany mají většinou ochranný character. Sitara nabízí i stříbrný nebo zlatý Strom života či stříbrnou Afroditinu dlaň. Krásným kouskem je například náhrdelník zvaný Bronzová Mala. Mala znamená v sanskrtu tzv. meditační věnec. Tento náhrdelník je tvořený ze semínek známých jako Rudraksha a z říčních perel. Já osobně miluji náramky, a tady si určitě vyberu.

Náramky z lávového kamene, nebo z magnezitu, křišťálu i z jemňoukého růženínu. Nádherný je z vínového achátu, nebo ten z červeného jaspisu se stříbrnou afroditinou dlaní. Neodolatelný je krémový náramek ze semínek rudrakshi a perel s volně nastavitelnou velikostí.

Nezbytné doplňky

Aby jste byli dokonale vybaveni a naladili se na sluncem prozářenou atmosféru ostrovní říše Bali, pořiďte si také třeba originální jóga tašku na cvičební podložku. Jsou k dispozici v několika barevných variantách. Pomocí harmonizujících sprejů si vyladíte čakry získáte energii k zvládání obtížných životních situací.

K tomuto článku není otevřena diskuze