Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Eppi.cz

Šperk jako dárek ke Dni matek

Blíží se Den matek, svátek, který je příležitostí vyjádřit své mamince, jak ji máte rádi.

Pokud máte doma už nějaké dítko, nejspíš vám udělá radost i drobná květina či ručně vyráběné přáníčko, takové dárky jsou nejmilejší, protože jsou od srdce a připravované s láskou. My mámy uděláme pro svoje děti cokoliv, od mala je pipláme a opečováváme, jsou vždy na prvním místě před vším ostatním, jsou to naše sluníčka, a i když už jsme občas vyčerpané a chybí nám energie, stačí jediný dětský úsměv a jsme zase připraveny lámat skály.

Ale nejen děti mají své mámy, i dospělí by si měli vzpomenout na svoji mámu, i když už s ní třeba nebydlí a každý si žije svým vlastním životem. Den matek je příležitost, kdy si udělat na svoji mámu čas a na chvíli se zamyslet, co pro nás znamená a čím bychom jí mohli udělat radost.

Dárek ke Dni matek

Nejoblíbenějším dárkem ke Dni matek jsou samozřejmě květiny. Tento svátek se slaví druhou neděli v květnu, takže kromě návštěvy květinářství můžete využít i svých pěstitelských dovedností a přinést mamince květinu z vlastní zahrady.

Pokud sháníte květinu, která nikdy neodkvete, můžete své mamince věnovat šperk s květinovým motivem. Může to být náhrdelník s drahokamovým květem, oblíbené jsou jemné něžné barvy, jako je růžová, světle zelená nebo blankytně modrá. Inspirujte se maminčiným šatníkem a zvolte takový odstín drahokamu, které se jí bude hodit k oblečení.

Stříbrné šperky jsou dobrou volbou, protože nejsou tak drahé, zároveň je stříbro elegantní a neutrální kov. Skvěle doplňuje barevné drahokamy, které se stříbrem krásně vyniknou. Variantou náhrdelníku je medailon, což je přívěsek, do kterého vložíte svoji fotografii. Když si medailon maminka zavěsí na krk, bude vás mít stále u sebe.

Kromě náhrdelníků jsou oblíbené také stříbrné náušnice, popřípadě prstýnky. Zkuste pomocí šperku něco vyjádřit, vložte do šperku příběh, který pak své mámě převyprávíte. Oblíbené jsou náušnice s drahokamy, ale také drobné perlové náušnice. Barevné náušnice rozzáří tvář a perlové náušnice jsou pro změnu symbolem elegance.

A jaký dárek bude vaší mamince nejdražší? Samozřejmě čas, který s ní strávíte, a pozornost, kterou jí věnujete. Dopřejte jí trochu své péče a alespoň jednou za rok jí řekněte, jak ji máte rádi.

Šperk jako dárek ke Dni matek

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1