Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Nebuďte cuchty, dbejte o své nehty

Pomalu ale jistě se k nám blíží teplé počasí, a tak chtě nechtě budeme muset vysvobodit své ručky z rukavic a časem i nožky nazujeme do otevřených bot.

A okamžitě se ukáže, jak pečlivě jsme se o ruce a nohy a hlavně nehty přes zimu staraly.

Mrazivé počasí totiž dokáže s naším tělem udělat divy. Kůže se vlivem chladu vysouší a může i praskat, a to samé platí i o nehtech, které se zase lámou a třepí. V takovém případě si můžeme pomoci jednoduchým babským receptem: do misky dáme trochu ohřátého oleje a v této blahodárné lázni si pravidelně máčíme konce prstů alespoň patnáct minut.

Babské rady fungují

magazin.cz
Na nohy zase vyrukujeme s mastným krémem, který v dostatečné vrstvě aplikujeme nejen na rozpraskané paty, ale také na nehty a nárty. Takto ošetřenou nohu navlečeme do bavlněné ponožky a šup do postele. Ráno budou chodidla jemná a nehty vyživené.

Tak a teď se zaměříme na nehty. Pravidelná péče je snad pro každou parádnici samozřejmostí. Nehty na rukou upravujeme jednou týdně, na nohou stačí jednou za čtrnáct dní, jelikož rostou pomaleji.

Důležité je používat kvalitní pilníky, nejlepší jsou skleněné a/nebo papírové, ale ty moc nevydrží. Kovové nehty moc naruší a ty se pak třepí. Na rukou nehty upravujeme lehce do obloučku, na nohou do roviny, aby nám nezarůstaly.

magazin.cz
NIKDY nestříháme kůžičku kolem nehtů, ta pak tvrdne a tvoří se na ní ošklivé bolestivé záděry. Kůžičku stačí zjemnit k tomu určeným přípravkem a speciální špachtlí zatlačit po okraj nehtového lůžka.

Jakou barvu vybrat?
Když máme nehtíky upravené a ošetřené, můžeme se dát do jejich zdobení. Na trhu je nepřeberné množství laků všech barev. Můžete si vybrat bezbarvé, matné, lesklé, se třpytkami, vyživující, proti lámání, rychleschnoucí, slupovací atd.

Výběr barvy záleží na situaci, oblečení a také na délce nehtů. Na pracovní pohovor se určitě nevyzdobte jasně růžovými nehty posetými třpytkami, v tomto případě zvolte decentnější barvičky.

magazin.cz
Dejte si také záležet na tom jaké oblečení si oblékáte a podle toho zvolte barvu laku. A ještě k té délce: podle mne vypadají lacině dlouhatánské drápy nalakované výraznými barvami jako je rudá, bordó nebo třeba černá. Takové barvy mnohem lépe vypadají na krátkých nehtech, kde nepůsobí tak vulgárně.

A co se nosí? Hitem jsou červené a vínové odstíny, vrací se také černá barva. A samozřejmě zůstává francouzská manikúra, která vypadá na pěstěných nehtech rukou i nohou skvěle v každé situaci.  

Jak se staráte o své nehty?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 269