Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
pánská saka / foto: shutterstock

Pánské sako – vejděte do společnosti stylově!

Ať už se chystáte na ples, svatbu, do divadla anebo na důležitou firemní schůzku, je třeba se perfektně obléci.

 

Čas od času se najde sváteční příležitost, kdy je třeba obléci společenské sako. Ať už se chystáte na ples, svatbu, do divadla anebo na důležitou firemní schůzku. V džínech, tričku a vytahaném svetru na nikoho dojem neuděláte. Pánské sako je nedílnou složkou šatníků mužů všech věkových generací.

I muži chtějí být šik

Část pánského obleku je vyrobena nejčastěji z vlny a jejích příměsí, někdy bavlny a umělých materiálů. Sako může posloužit ke společenským akcím, ale je k dostání ve sportovnějších střizích, které se hodí pro volný čas a běžnému nošení. Lze se rozhodnout pro rovný střih, který je vhodný pro všechny typy postavy, slim fit, střih zeštíhlený v pase zvýrazňující ramena. Existuje také oversized, nadměrný střih vhodný pro vyšší postavu a zkrácené modely.

Jak vybrat správně?

Věděli jste, že k pánskému saku náleží pouze košile s dlouhým rukávem? To platí i pro letní měsíce. Košile s krátkým rukávem a sako, to je společenský trapas. Jakmile si model zakoupíte, ihned z něj odstraňte všechny nášivky a jiné štítky. Ozdobné patky na kapsách v žádném případě nezasouvejte do kapes. Sako nenahrazuje bundu! Pánové menší postavy by se měli obloukem vyhnout nákupu kalhot s manžetami, ještě více zkracují. Spodní knoflík u saka nikdy nezapínejte! Rukávy košile musí ze saka vyčnívat asi o 0,5 až 1 centimetr. Kalhoty nevláčejte po zemi a pořiďte si boty se šněrováním. Stylový oblek noste vždy s opaskem, nejlépe koženým. Manžetové knoflíčky či spony volte v jednotné barvě.

Nekupujte zajíce v pytli

Pokud uvažujete nad koupí pánského saka, rozhodněte se pro kvalitu. Vynikající modely za přívětivé ceny nabízí e-shop taxido.cz. Najdete zde pestrou paletu společenských, klasických i sportovních sak od ověřených značek. Taxido.cz se věnuje také prodeji pánských kravat, vest, košil a jiných doplňků pro muže.

K tomuto článku není otevřena diskuze